СДС: Нелегални избори у МЗ

Општински одбор Српске демократске странке Источно Ново Сарајево неће учествовати на сутрашњим изборима за чланове Савјета мјесне заједнице у овој општини.

Република Српска 28.04.2018 | 17:01
СДС: Нелегални избори у МЗ
СДС наводи да је прекршен Изборни закон Републике Српске и упутства у организовању и спровођењу избора за чланове Мјесних заједница Републичке изборне комисије, гдје је, како је наведено у саопштењу СДС-а, локална власт на фрапантан начин игнорисала законске норме и наставила да на бахат начин спроводи самовољу.

"Поред низа незаконитих одлука, од тога да ОИК ради у непотпуном саставу, до непоштовања рокова који су предвиђени када се респисују поменути избори, локална власт није хтјела да одгоди изборе, што је предлагао СДС, док се не отклоне све неправилности.

Самовољу коју спроводи актуелна већина на челу са начелником општине Љубишом Ћосићем на овај начин, по ко зна који пут, упустила се у незакониту процедуру, што постаје пракса". 

Представници ОО СДС Источног Новог Сарајева наводе да су безброј пута указивали на овако бахато дјеловање власти и констатују да су у Општини Источно Ново Сарајево замрла сва правна начела, статутарне одредбе и да је у том смислу престала да постоји локална заједница.

"Постоји скупина људи која умислила да је „ухватила Бога за браду“.

Зато не чуди што постоји дивља градња, што нико не одговара за лоше пословање локалних предузећа, за неразумна кредитна задужења. Након посљедњег бахаћења једино смо свјесни да се искристалисала локална олигархија која је умислила да је изнад народа", наведено је у саопштењу ОО СДС Источно Ново Сарајево.

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

ТУЗИБАБА

28.04.2018 15:19

Ко губи има прао да се љути. (боље да сути)

ОДГОВОРИТЕ
Name

дддф

28.04.2018 16:38

Она два дјецацица се играју власти, слусају упуте из Лактаса и раде ста хоце. И циглу са цркве це украсти ако им се казе, а и ако не казе и тада це.....Подрска за Вукоту из БањаЛуке!

Name

Лола

29.04.2018 05:28

СДС ста год изгуби, прогласи незаконитим!

Name

Пљуште Жалба ДНС

29.04.2018 11:53

ДНСови бирачи из Тилаве пребачени да гласају у Лукавицу..... Цоса им средио преко везе да додју до Центра....

Name

Брука и срамота!

28.04.2018 15:34

Власт се свакако бахати по цијелој РС ево годинама. Што се тиче ове на локалном нивоу, бахати се и власт и они који иду за власти. Кришом се бирају неки представници мјесних заједница, нити се то транспарентно ради нити се зове народ да томе присуствује. А о непоштивању законских прописа о томе да и не причамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савјест

28.04.2018 15:44

Ко це одговарати за незаконито тросење будзетских средстава општине. ТУЗИБАБА хоћете ли узети још који кредит и потопити општину ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јад и биједа

28.04.2018 17:18

Скупили су власт од пропалих месара, папака које су купили, унистили комунална предузеца, доводеци на мјеста директора ДИФ- овце којима је то прво радно мјесто?! Сада су бивсег директора ком. пред. 'Рад', подразумијева се 'Дифовца', поставили за дир. ' Топлана', мозете замислити, умјесто дипл.инг. масинства?! Ко то мозе схватити нека му је просто, али тај не мисли својом главом. Брзо це на ред доци и 'Водовод'...итд. Зиви били па видјели. Обецали у октобру просле године заврсетак два крузна тока, изузели људима земљисте, које нису ни до сада платили..све це то они згурати у мјесеце пред изборе, тросеци новац који је донирала Србија. Ко не вјерује увјерице се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

28.04.2018 18:40

Па неце ваљда тросит паре из будзета, то је за куповине бираца и бирацких одбора. Како се прица глас це се плацат минимално 100 км. Одано цланство секте наравно гладат це за дзабе, из љубави према баји. Колико их је само пута сацувао од злих цика из федерације.

Name

Славиша

28.04.2018 18:36

СДС као странка у Источном Новом Сарајеву готово да не постоји. Нити имају канцеларије нити брину о чланству. Битно је да су се смјестили по позицијама у Сарајеву.Активирају се пар дана пред изборе паролом гласајте за промјене. Листа за прошле изборе била за богу плакат. Са оваквим радом ће тотално пропасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарко сто додирне то се осуси

29.04.2018 10:37

Саровиц бајни мудров све сто додирне то и осуси, унистио је СДС како у Са тако и у БиХ... Сто један килав унисти 100 Вукота не поправи.

Name

Навуко Цоса Нешића

29.04.2018 11:45

Како сијес Несицу тако и покусас, превари те Цоса....аферим....

Name

Навуко Цоса Нешића

29.04.2018 11:45

Како сијес Несицу тако и покусас, превари те Цоса....аферим....

Name

Пљуште ЖАЛБА ДНС-а

29.04.2018 11:39

ДНС УВИДИО ПРЕВАРУ..СНСД...ЗА ИЗБОРЕ МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА У ИСТОЦНОМ НОВОМ САРАЈЕВУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пљуште ЖАЛБА ДНС-а

29.04.2018 11:40

ДНС УВИДИО ПРЕВАРУ..СНСД...ЗА ИЗБОРЕ МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА У ИСТОЦНОМ НОВОМ САРАЈЕВУ...

ОДГОВОРИТЕ