SDS: Nelegalni izbori u MZ

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Istočno Novo Sarajevo neće učestvovati na sutrašnjim izborima za članove Savjeta mjesne zajednice u ovoj opštini.

Republika Srpska 28.04.2018 | 17:01
SDS: Nelegalni izbori u MZ
SDS navodi da je prekršen Izborni zakon Republike Srpske i uputstva u organizovanju i sprovođenju izbora za članove Mjesnih zajednica Republičke izborne komisije, gdje je, kako je navedeno u saopštenju SDS-a, lokalna vlast na frapantan način ignorisala zakonske norme i nastavila da na bahat način sprovodi samovolju.

"Pored niza nezakonitih odluka, od toga da OIK radi u nepotpunom sastavu, do nepoštovanja rokova koji su predviđeni kada se respisuju pomenuti izbori, lokalna vlast nije htjela da odgodi izbore, što je predlagao SDS, dok se ne otklone sve nepravilnosti.

Samovolju koju sprovodi aktuelna većina na čelu sa načelnikom opštine Ljubišom Ćosićem na ovaj način, po ko zna koji put, upustila se u nezakonitu proceduru, što postaje praksa". 

Predstavnici OO SDS Istočnog Novog Sarajeva navode da su bezbroj puta ukazivali na ovako bahato djelovanje vlasti i konstatuju da su u Opštini Istočno Novo Sarajevo zamrla sva pravna načela, statutarne odredbe i da je u tom smislu prestala da postoji lokalna zajednica.

"Postoji skupina ljudi koja umislila da je „uhvatila Boga za bradu“.

Zato ne čudi što postoji divlja gradnja, što niko ne odgovara za loše poslovanje lokalnih preduzeća, za nerazumna kreditna zaduženja. Nakon posljednjeg bahaćenja jedino smo svjesni da se iskristalisala lokalna oligarhija koja je umislila da je iznad naroda", navedeno je u saopštenju OO SDS Istočno Novo Sarajevo.

(BN)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

TUZIBABA

28.04.2018 15:19

Ko gubi ima prao da se ljuti. (bolje da suti)

ODGOVORITE
Name

dddf

28.04.2018 16:38

Ona dva djecacica se igraju vlasti, slusaju upute iz Laktasa i rade sta hoce. I ciglu sa crkve ce ukrasti ako im se kaze, a i ako ne kaze i tada ce.....Podrska za Vukotu iz BanjaLuke!

Name

Lola

29.04.2018 05:28

SDS sta god izgubi, proglasi nezakonitim!

Name

Pljušte Žalba DNS

29.04.2018 11:53

DNSovi birači iz Tilave prebačeni da glasaju u Lukavicu..... Cosa im sredio preko veze da dodju do Centra....

Name

Bruka i sramota!

28.04.2018 15:34

Vlast se svakako bahati po cijeloj RS evo godinama. Što se tiče ove na lokalnom nivou, bahati se i vlast i oni koji idu za vlasti. Krišom se biraju neki predstavnici mjesnih zajednica, niti se to transparentno radi niti se zove narod da tome prisustvuje. A o nepoštivanju zakonskih propisa o tome da i ne pričamo.

ODGOVORITE
Name

Savjest

28.04.2018 15:44

Ko ce odgovarati za nezakonito trosenje budzetskih sredstava opštine. TUZIBABA hoćete li uzeti još koji kredit i potopiti opštinu ..

ODGOVORITE
Name

Jad i bijeda

28.04.2018 17:18

Skupili su vlast od propalih mesara, papaka koje su kupili, unistili komunalna preduzeca, dovodeci na mjesta direktora DIF- ovce kojima je to prvo radno mjesto?! Sada su bivseg direktora kom. pred. 'Rad', podrazumijeva se 'Difovca', postavili za dir. ' Toplana', mozete zamisliti, umjesto dipl.ing. masinstva?! Ko to moze shvatiti neka mu je prosto, ali taj ne misli svojom glavom. Brzo ce na red doci i 'Vodovod'...itd. Zivi bili pa vidjeli. Obecali u oktobru prosle godine zavrsetak dva kruzna toka, izuzeli ljudima zemljiste, koje nisu ni do sada platili..sve ce to oni zgurati u mjesece pred izbore, troseci novac koji je donirala Srbija. Ko ne vjeruje uvjerice se.

ODGOVORITE
Name

modricanin

28.04.2018 18:40

Pa nece valjda trosit pare iz budzeta, to je za kupovine biraca i birackih odbora. Kako se prica glas ce se placat minimalno 100 km. Odano clanstvo sekte naravno gladat ce za dzabe, iz ljubavi prema baji. Koliko ih je samo puta sacuvao od zlih cika iz federacije.

Name

Slaviša

28.04.2018 18:36

SDS kao stranka u Istočnom Novom Sarajevu gotovo da ne postoji. Niti imaju kancelarije niti brinu o članstvu. Bitno je da su se smjestili po pozicijama u Sarajevu.Aktiviraju se par dana pred izbore parolom glasajte za promjene. Lista za prošle izbore bila za bogu plakat. Sa ovakvim radom će totalno propasti.

ODGOVORITE
Name

Sarko sto dodirne to se osusi

29.04.2018 10:37

Sarovic bajni mudrov sve sto dodirne to i osusi, unistio je SDS kako u Sa tako i u BiH... Sto jedan kilav unisti 100 Vukota ne popravi.

Name

Navuko Cosa Nešića

29.04.2018 11:45

Kako sijes Nesicu tako i pokusas, prevari te Cosa....aferim....

Name

Navuko Cosa Nešića

29.04.2018 11:45

Kako sijes Nesicu tako i pokusas, prevari te Cosa....aferim....

Name

Pljušte ŽALBA DNS-a

29.04.2018 11:39

DNS UVIDIO PREVARU..SNSD...ZA IZBORE MJESNIH ZAJEDNICA U ISTOCNOM NOVOM SARAJEVU...

ODGOVORITE
Name

Pljušte ŽALBA DNS-a

29.04.2018 11:40

DNS UVIDIO PREVARU..SNSD...ZA IZBORE MJESNIH ZAJEDNICA U ISTOCNOM NOVOM SARAJEVU...

ODGOVORITE