Полиција ефикасна: Ухапшени нападачи на Хајдуковце!

Сплитска полиција привела је две особе осумњичене за недавни напад на фудбалере Хајдука у том граду. Објављено и шта се догодило.

Фудбал 28.04.2018 | 08:15
Полиција ефикасна: Ухапшени нападачи на Хајдуковце!
Пре неколико дана, тачније дан после пораза од загребачког Динама (1:2) у великом дербију хрватског фудбала, група хулигана напала је, најпре вербално, а потом и физички петорицу играча Хајдука који су шетали Сплитом.

Том приликом је ударац ногом у главу добио играч Хајдука, Мађар Марко Футач, који је ускочио у одбрану саиграча Ахмеда Саида који је, заправо, био главна мета напада, због грешке коју је направио против Динама и омогућио Загрепчанима победу, а врло вероватно и нову титулу шампиона Хрватске.

Сплитска полиција је, преносе хрватски медији, брзо идентификовала виновнике инцидента и привела двојицу, старости 21 и 22 године, осумњичене за напад.

"Утврђена је сумња да су 23. априла ове године око 14 сати у Зринско-франкопанској улици у Сплиту, након што су уочили долазак пет играча фудбалскогг клуба, викали и вређали 25-годишњака на расној основи, а након што их је 28-годишњак замолио да престану тако да се понашају, 22-годишњак га је физички напао, ударивши га ногом у главу", пише у саопштењу полиције.

У међувремену је одржан и састанак вођа навијачке групе Хајдука, такозване Тордице и фудбалера и страсти су се смириле, након што су се "навијачи" извинили и саопштили играчима Хајдука да немају разлога за страх.  

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар