Некад воајер и специјалиста за неуспјехе, а сад - господин!

Наши противници су наши пријатељи! Жозе Мурињо позива навијаче Манчестера да поздраве Арсена Венгера!

Фудбал 28.04.2018 | 08:45
Некад воајер и специјалиста за неуспјехе, а сад - господин!
Дошло време за помирење.

Да су неке друге околности, вероватно би пале тешке речи или макар задиркивања, попут онога да је „воајер“ и „специјалиста за неуспех“, али пошто се у последњих десетак дана цео свет клања Арсену Венгеру решио је и Жозе Мурињо да великог ривала испрати у пензију лепим речима.

„Питате ме да ли жалим за оним што се десило у прошлости, а ја вам кажем да је све то била мала негативна епизода. Помало ми је и жао због исте. Верујем да је и Венгеру“, предочио је Португалац уочи дербија Премијер лиге са Арсеналом, у коме је француски стручњак последњи пут гостовати на Олд Трафорду.

Тамо је у прошлости умео да се „закачи“ и за сер Алексом Фергусоном (чувени инцидент гађања пицом), али Мурињо позива публику да у недељу не отвара теме из историје.

„Надам се да ће га навијачи Јунајтеда топло поздравити, да ће Венгер осетити какво поштовање према њему гаји овај клуб. Наши највећи противници су, заправо, наши највећи пријатељи, јер су нас управо они гурали до крајњих граница издржљивости. Тај ривалитет сер Алекса Фергусона и господина Венгера и Арсенала учинио је Јунајтед још бољим. Сећам се незаборавних утакмица на Хајберију. Добри сусрети, велика борба. Хвала му на томе“.

Док је Мурињо водио Челси пре четири сезоне умало се није потукао са Венгером на Стамфорд бриџу.

„Лепше би било да нема неких ситница из прошлости. Неких гестова, неких речи. Без њих се осећам боље. Подсетићу само да је Арсенал био првак државе 2004. са „Непобедивима“ кад сам дошао у Енглеску. На тој основи изградили смо ривластво. Хвала му на томе“, слаткоречив  је Жозе Мурињо.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар