Енрикеов услов Арсеналу...!

230. 000. 000 на сто па да причамо о послу! Шпанац испоставио захтеве под којима би да наследи Арсена Венгера. . .

Фудбал 28.04.2018 | 23:45
Енрикеов услов Арсеналу...!
Трофејни шпански тренер Луис Енрике један је од најтраженијих стручњака за следећу сезону, а две наводно најконкретније понуде стижу из Лондона од Челсија и Арсенала. Плавци га виде као природног наследникаАнтонија Контеа, што потенцира и каталонски дневник Спорт, који има често поуздане информације из кругова блиских бившем тренеру Блаугране.

Међутим, британски таблоид Сан објавио је као ексклузиву информацију да је Луис Енрике у одмаклим преговорима са Арсеналом. Шпанац је први фаворит да наследи Арсена Венгера када овог лета после 22 године Француз буде напустио клупу Тобџија, али је проблем то што Енрике има превелике захтеве за нове послодавце.

Наиме, Шпанац жели да спроведе потпуну реконструкцију на Емиратима и тражи буџет од чак 200.000.000 фунти (230.000.000 евра) како би потпуно променио изглед Арсенала. Подсетимо, према најавама из Лондона, Тобџије би драстично да смање улагања па следећи прелазни рок планирају за 50.000.000 евра што није у складу са очекивањима будућег тренера.

То се сигурно неће свидети амбициозном Шпанцу који жели да најури неколицину неквалитетних фудбалера, а према тврдњама Сана, једина загарантована места имали би Обамејан и Лаказет, који су тек дошли ове сезоне. Промене се најављују на голу у одбрани и везном реду, а носилац тих промена требало би да буде сјајни везиста Роме Раџа Најнголан којег је Луис Енрике обележио као примарну летњу мету.

То би уједно био и опроштај од Арсенала који смо познавали јер Белгијанац има 29 година и по тим параметрима Арсен Венгер га никада не би купио. Ко зна, можда је баш та промена филозофије потребна овом клубу како би се ишчупао из канџи просека у које је запао. Питање је само да ли има воље и наравно лове за тако нешто.

Луис Енрике је спреман...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар