ЕУРО 2024: Њемачка или Турска?!

Турски фудбалски савез придружио се Немачкој и поднео захтев Европској фудбалској унији (УЕФА) за организацију првенства Европе 2024. године.

Фудбал 28.04.2018 | 22:00
ЕУРО 2024: Њемачка или Турска?!
За организацију Европског првенства у фудбалу 2024. године пријавиле су се само две државе. После Немачке, која је то прва учинила, и Турска је два дана касније поднела кандидатуру за домаћина ЕУРО 2024.

Турци су то учинили у последњи час, односно дан пре истека рока.

"Ово је историјски дан за турски фудбал. Задовољство нам је да представимо нашу понуду која се сматра најбољом и са највећом посвећеношћу", рекао је заменик председника Фудбалског савеза Турске и члан Извршног одбора УЕФА Сервет Јардимџи.

Турска је желела домаћинство ЕУРО 2016. године, али је тада изабрана Француска.

"Дошло је време да УЕФА прихвати понуду Турске", навео је Јардимџи.

У првој фази пријаве међу кандидатима су се спомињале скандинавске земље као заједнички организатори (Данска, Норвешка, Шведска, Финска), у игри је била и потенцијална заједничка кандидатура Естоније и Русије, а и Холандија је првобитно планирала да се пријави за државу домаћина после успешно организованог ЕУРО 2000 заједно са Белгијом. Ипак, све те земље одустале су пре истицања коначног рока.

Коначна одлуку око организатора ЕУРО 2024 биће донета 27. септембра гласањем на састанку Извршног комитета УЕФА у Даблину.

Предстојеће Европско првество 2020. године одржаће се од 12. јуна до 12. јула, у 12 држава Старог континента, а на њему ће наступати 24 репрезентације.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар