EURO 2024: Njemačka ili Turska?!

Turski fudbalski savez pridružio se Nemačkoj i podneo zahtev Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) za organizaciju prvenstva Evrope 2024. godine.

Fudbal 28.04.2018 | 22:00
EURO 2024: Njemačka ili Turska?!
Za organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu 2024. godine prijavile su se samo dve države. Posle Nemačke, koja je to prva učinila, i Turska je dva dana kasnije podnela kandidaturu za domaćina EURO 2024.

Turci su to učinili u poslednji čas, odnosno dan pre isteka roka.

"Ovo je istorijski dan za turski fudbal. Zadovoljstvo nam je da predstavimo našu ponudu koja se smatra najboljom i sa najvećom posvećenošću", rekao je zamenik predsednika Fudbalskog saveza Turske i član Izvršnog odbora UEFA Servet Jardimdži.

Turska je želela domaćinstvo EURO 2016. godine, ali je tada izabrana Francuska.

"Došlo je vreme da UEFA prihvati ponudu Turske", naveo je Jardimdži.

U prvoj fazi prijave među kandidatima su se spominjale skandinavske zemlje kao zajednički organizatori (Danska, Norveška, Švedska, Finska), u igri je bila i potencijalna zajednička kandidatura Estonije i Rusije, a i Holandija je prvobitno planirala da se prijavi za državu domaćina posle uspešno organizovanog EURO 2000 zajedno sa Belgijom. Ipak, sve te zemlje odustale su pre isticanja konačnog roka.

Konačna odluku oko organizatora EURO 2024 biće doneta 27. septembra glasanjem na sastanku Izvršnog komiteta UEFA u Dablinu.

Predstojeće Evropsko prvestvo 2020. godine održaće se od 12. juna do 12. jula, u 12 država Starog kontinenta, a na njemu će nastupati 24 reprezentacije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar