Бјелица и Минесота - уговор истекао, слиједи одлука!

Некадашњи МВП Евролиге постаје ограничено слободан агент после најбоље НБА сезоне. Да ли ће остати у Минеаполису?

Кошарка 28.04.2018 | 19:30
Бјелица и Минесота - уговор истекао, слиједи одлука!
Немања Бјелица (29 година, 208 центиметара) завршио је прошле недеље своју трећу НБА сезону, првим наступом у плеј-офу.

Српски интернационалац био је део генерације која је после 13 сезона вратила "вукове" у доигравање, прекинувши тај најдужи активни "сушни" период било које НБА франшизе.

После 67 одиграних мечева у лигашком делу и просечних наступа у трајању од 20,5 минута, уз 6,8 поена и 4,1 скока по утакмици, Бјелица је тако са саиграчима дошао до серије против моћног Хјустона. И скоро ни у једном тренутку није се постављало питање ко ће проћи у следећу фазу.

У пет мечева против Џејмса Хардена, Криса Пола и остатка екипе, Бјелица је играо по 9,4 минута и постизао по 4,6 минута. У три утакмице (првој, трећој и петој) имао је занемарљиву улогу од по неколико минута, у четвртој је постигао седам поена за 16 минута, док је у другој био најбољи играч тима, са 16 поена за 19 минута на паркету.

После опроштаја од плеј-офа, Бјелица (29 година, 208 цм) отићи ће као "ограничено слободан агент" на одмор, током којег би могао да потпише једногодишњи продужетак уговора са Минесота Тимбервулвсима, после три године у којима је зарадио по 3,9 милиона (2015/16), 3,8 милиона (2016/17) и 3,9 милиона (2017/18).

Након најуспешније сезоне рођеног Београђанина, током које је играо највише, постизао највише поена и 21 пут био стартер (до прошле јесени - само једном), пред њим и Минесотом је важно лето. 

У такмичарској 2017/18 "Бели" је неретко стављао до знања да му јесте место у НБА лиги, почетком марта постигао је и рекордних 30 поена против Бостона и оставио добар утисак, без обзира на то што га је почетком зиме мучила повреда стопала и што је због ње пропустио 15 мечева.

Када је Џими Батлер одсуствовао због операције менискуса десног колена, Бјелица је био ту да "ускочи" и да у улози стартера буде један од важнијих играча екипе, а руководство "вукова" и Бјеличини представници сада ће се састати да заједно утврде даље кораке.

Да ли ће МВП Евролиге за 2015. годину остати члан екипе из Минеаполиса? Питаће се и други клубови, који би могли да изађу пред дугогодишњег репрезентативца Србије са уноснијом понудом од Минесотине.

Бјелица ће овог лета, после зарађених 11,7 милиона долара, моћи да добија понуде других тимова, али ће Минесота имати прилику да ту понуду у јулу изједначи и да га за исти новац задржи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар