Bjelica i Minesota - ugovor istekao, slijedi odluka!

Nekadašnji MVP Evrolige postaje ograničeno slobodan agent posle najbolje NBA sezone. Da li će ostati u Mineapolisu?

Košarka 28.04.2018 | 19:30
Bjelica i Minesota - ugovor istekao, slijedi odluka!
Nemanja Bjelica (29 godina, 208 centimetara) završio je prošle nedelje svoju treću NBA sezonu, prvim nastupom u plej-ofu.

Srpski internacionalac bio je deo generacije koja je posle 13 sezona vratila "vukove" u doigravanje, prekinuvši taj najduži aktivni "sušni" period bilo koje NBA franšize.

Posle 67 odigranih mečeva u ligaškom delu i prosečnih nastupa u trajanju od 20,5 minuta, uz 6,8 poena i 4,1 skoka po utakmici, Bjelica je tako sa saigračima došao do serije protiv moćnog Hjustona. I skoro ni u jednom trenutku nije se postavljalo pitanje ko će proći u sledeću fazu.

U pet mečeva protiv Džejmsa Hardena, Krisa Pola i ostatka ekipe, Bjelica je igrao po 9,4 minuta i postizao po 4,6 minuta. U tri utakmice (prvoj, trećoj i petoj) imao je zanemarljivu ulogu od po nekoliko minuta, u četvrtoj je postigao sedam poena za 16 minuta, dok je u drugoj bio najbolji igrač tima, sa 16 poena za 19 minuta na parketu.

Posle oproštaja od plej-ofa, Bjelica (29 godina, 208 cm) otići će kao "ograničeno slobodan agent" na odmor, tokom kojeg bi mogao da potpiše jednogodišnji produžetak ugovora sa Minesota Timbervulvsima, posle tri godine u kojima je zaradio po 3,9 miliona (2015/16), 3,8 miliona (2016/17) i 3,9 miliona (2017/18).

Nakon najuspešnije sezone rođenog Beograđanina, tokom koje je igrao najviše, postizao najviše poena i 21 put bio starter (do prošle jeseni - samo jednom), pred njim i Minesotom je važno leto. 

U takmičarskoj 2017/18 "Beli" je neretko stavljao do znanja da mu jeste mesto u NBA ligi, početkom marta postigao je i rekordnih 30 poena protiv Bostona i ostavio dobar utisak, bez obzira na to što ga je početkom zime mučila povreda stopala i što je zbog nje propustio 15 mečeva.

Kada je Džimi Batler odsustvovao zbog operacije meniskusa desnog kolena, Bjelica je bio tu da "uskoči" i da u ulozi startera bude jedan od važnijih igrača ekipe, a rukovodstvo "vukova" i Bjeličini predstavnici sada će se sastati da zajedno utvrde dalje korake.

Da li će MVP Evrolige za 2015. godinu ostati član ekipe iz Mineapolisa? Pitaće se i drugi klubovi, koji bi mogli da izađu pred dugogodišnjeg reprezentativca Srbije sa unosnijom ponudom od Minesotine.

Bjelica će ovog leta, posle zarađenih 11,7 miliona dolara, moći da dobija ponude drugih timova, ali će Minesota imati priliku da tu ponudu u julu izjednači i da ga za isti novac zadrži.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar