Гиљерме понуђен Звезди, хоће га и Торино!

"Као и велика већина бразилских фудбалера, тако је и Гиљерме у власништву једне тамошње агенције која клубовима продаје права за њега", пише "Курир".

Фудбал 28.04.2018 | 14:00
Гиљерме понуђен Звезди, хоће га и Торино!
"Фудбалер последњепласираног тима у Италији понуђен је директорима Звездану Терзићу и Митру Мркели", пише "Курир" у броју од четвртка и наводи:

"Гиљерме Коста Маркес у мају пуни 27 година, игра на месту плејмејкера, мада се одлично сналази и на позицијама оба крила. Ради се о изузетно снажном фудбалеру, који се боље користи левом ногом".

Ипак, у истом тексту наводи се да ће се "Црвена звезда за потпис Гиљермеа борити са Торином, који му нуди 3,5 милиона евра, што је превелика сума за српски клуб".



Међутим, одређене околности везане за власништво над бившим фудбалером Браге и Легије, који је пре десет дана доживео повреду лигамената колена у утакмици са Сасуолом (2:2).

"Као и велика већина бразилских фудбалера, тако је и Гиљерме у власништву једне тамошње агенције која клубовима продаје права за њега. Према новом правилнику који је недавно ступио на снагу ФИФА и УЕФА забрањују власништво треће стране при трансферима. Зато разни фондови, односно менаџерске агенције користе мале клубове како би правно забишли правилник. Гиљерме се води као члан Санта Круз Алваренга, португалског петолигаша који служи као мост инвестиционих фондова и менаџерских агенција", наводи "Курир" и подсећа:

"На исти начин је Гиљерме дошао у Легију, а тако у Европу долазе готово сви играчи из Јужне Америке. Црвеној звезди је познат тај случај, пошто је тако доводила Евандра, Борху и Пашека, а у новије време Едсона и Аргентинца Моучеа".

Нуђен и Тешеира...

"Црвеној звезди је у јануару месецу понуђен Бразилац Алекс Тешеира, фудбалер кинеског Ђангсуа. Иако звучи невероватно да је бивши играч Шахтјора из Доњецка који је продат у Кину за 50 милиона евра могао да заврши на Маракани, прича је истинита. Црвена звезда и Ђангсу се лако договорили, јер су Кинези пристали да му плаћају плату, али се Бразилцу није ишло у Србију због зиме, па је остао у клубу", пише "Курир".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар