Звезда нациљала капиталца из Серије А!

Биће много, много тешко. . . ! Торино нуди 3. 500. 000 евра за Бразилца који је званично члан фантомског клуба из пете лиге Португалије у власништву једног инвестиционог фонда.

Фудбал 27.04.2018 | 22:30
Звезда нациљала капиталца из Серије А!
Црвена звезда се полако спрема за Европу и слаже коцкице за летњи прелазни рок у којем су јој потребна појачања за још једну европску јесен, а можда и пролеће. Капиталац се очекује на позицији офанзивног везног играча. Прва мета је лоцирана, али биће јако, јако тешко погодити је.

Звезда је заинтересована за бразилског везисту Гиљермеа (26) из Беневента. Љубитељима Серије А је познат од ове године пошто је на југ Италије стигао у фебруару, али је много познатији по одличним играма у пољској Легији претходних година.

Омалени Бразилац (174 центиметра) има 26 година и игра на позицијама офанзивног везног, десног крила, полушпица, па и левог крила у случају нужде. Са Легијом је освојио три титуле и два национална купа за три сезоне, одиграо 150 утакмица, уписао 21 гол и 23 асистенције. Посебно га карактеришу плејмејкерске способности и чињеница да воли да разиграва саиграче и ствара им шансе за гол.



Прошле зиме је дошао у Беневенто из Легије као слободан играч и на 11 мечева у Серији А уписао по два гола и асистенције. Иако је још у јануару било јасно да Беневенту нема спаса, Гиљерме је био једно у низу звучних имена (Дијабате, Сања, Ђуричић, Сандро...) која су појачала популарне Вештице за немогућу мисију опстанка у лиги. Оставио је јако добар утисак у Беневенту и уз Шеика Дијабатеа и тинејџера Брињолубио понајбољи играч ове сезоне. Ипак, с обзиром да је Беневенто минулог викенда и теоретски испао у Серију Б, неизвесно је какав је даљи статус Гиљермеа.

И ту долазимо до занимљиве ситуације. Иако су зимус италијански медији прво писали да је Гиљерме потписао као слободан играч на годину и по дана, а потом и на три године, истина је да је он у клуб дошао из Португалије, а не из Легије?!

Формално, Гиљерме је на стадион Ћиро Вигорито стигао из мало познатог клуба Санта Круз Алваренга који се такмичи у петој португалској лиги. Реч је о фантомском клубу који служи као мост инвестиционих фондова и менаџерских агенција. Од укидања власништва треће стране, менаџерски фондови не могу да буду власници уговора над играчима и принуђени су да послују преко клубова који доводе играче само на папиру.

Дакле, служе као мостови како би се приказали као власници уговора играча, иако суштински уговоре у власништву држе фондови и агенти. Слична ситуација је била са Пинијем Захавијем и кипарским Аполоном, затим и белгијским Мускроном, еквадорским Енвигадом, а најпознатији је сигурно уругвајски Депортиво Малдонадо.

На сличан начин је Гиљерме и дошао у Легију пре четири године. Формално је дошао из бразилског нижелигаша Оле Бразила, а суштински из Браге у којој је провео четири сезоне с позајмицама у Визели и Браги Б. Легија га је тада позајмила на годину дана, да би га после одличних игара откупила за 250.000 евра и потписала са њим уговор на три године.

Уосталом, Гиљермеов зимски трансфер у Беневенто је на званичном сајту Серије А заведен као позајмица из Алваренге.

Формално, Гиљерме је у Беневенту на позајмици до лета 2019. године, али највероватније ће већ овог лета напустити клуб јер није играч за Серију Б.

За његове услуге се интересује и Торино који је спреман да понуди 3.500.000 евра фонду и Беневенту који ће поделити зараду. Процењује се да су још неки италијански прволигаши заинтересовани за Бразилца.

„Имамо играче попут Гиљермеа или Дјуричића који би могли да играју у екипама као што су Рома, Наполи и Интер. Имају квалитете за то“, рекао је недавно Беневентов тренер Роберто де Зерби.

Гиљермеа је хвалио и саиграч Бакари Сања.

„Са оном његовом сјајном левом ногом, помало ме подсећа на Леа Месија“, рекао је Сања.  

Гиљерме је пре десетак дана доживео повреду бочног лигамената левог колена и очекује га пауза од месец дана што значи да је највероватније завршио сезону. Али с обзиром да није реч о тежој повреди, то неће бити препрека за заинтересоване клубове да га ангажују. Међу њима је и Црвена звезда.

Ако црвено-бели успеју у овој тешкој мисији, било би то можда и најквалитетније инострано појачање које је стигло на Маракану у последњих десетак година. Ипак, према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта, на Маракани нису велики оптимисти да ће се успети да ангажују одличног Бразилца. Али вреди пробати... Циљ Звездине управе је да као кључно појачање доведе офанзивног везисту који је школован у Шпанији или Португалији или има искуство играња у тим земљама. Први пик делује сјајно. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар