Терзић окупио одбојкашице, на првој прозивци само њих 10!

Женска одбојкашка репрезентација Србије окупила се данас у Београду на припремама за Лигу нација.

Остали спортови 24.04.2018 | 15:30
Терзић окупио одбојкашице, на првој прозивци само њих 10!
Како је саопштио Одбојкашки савез Србије, селектор Зоран Терзић позвао је 22 играчице на припреме, а на окупљању их је било 10.

Преосталих 12 играчица ће се накнадно прикључити припремама у зависности од обавеза у клубовима. Прозивку је обавио други тренер сениорки Србије Александар Владисављев.

Одбојкашице ће се припремати у дворани Вождовац на Бањици.

На прозивци су се појавиле техничари: Бојана Живковић и Александра Ћировић.
Коректори: Сања Малагурски и Јована Јовичић.
Блокери: Јована Стевановић, Мина Поповић и Маја Алексић.
Примачи: Бојана Миленковић, Сара Лозо и Катарина Лазовић.
Репрезентативка Сања Малагурски рекла је да и у Лиги нација њена екипа има највеће домете.

"На то је наша репрезентација навикла државу у последњих неколико година. Биће много тежи систем, нешто другачије. Окупиле смо се у нешто краћем саставу, много девојака нису завршиле сезону, али то није ништа другачије од протеклих година. Идемо полако, имамо времена за све, да се полако договарамо око циљева и у нове победе", рекла је она.

Блокер Мина Поповић навела је да Србија увек има велике амбиције, али да ће бити тешко због густог распореда за играче.

"Ту смо у мањем броју него што би требало, зато што многе играчице нису завршиле сезону. Имаћемо мали проблем, да се нађе време за мали одмор и за то такмичење, да се одигра на максималном нивоу. Преклапају се клупске и репрезентативне сезоне, превише је густ распоред за играче. Сад смо ту, почињемо да тренирамо, радићемо максимално шта можемо да урадимо. Чека нас такмичење које је ове године измењено и још се више игра", рекла је она.

Одбојкашице Србије ће све утакмице у Лиги нација играти уторком, средом и четвртком.

Србија ће током првог викенда у четвртој групи од 15. до 17. маја играти у Баруери са домаћином Бразилом, Јапаном и Немачком. Први ривал Србији биће Јапан, а затим Немачка, па Бразил.

Други викенд одиграће се од 22. до 24. маја, а Србија ће играти у седмој групи у Макаоу са Кином, Пољском и Тајландом.

Одбојкашице Србије ће бити домаћини селекцијама Русије, Турске и Белгије у 10. групи трећег викенда од 29. до 31. маја у новој Хали спортова у Краљеву. У првом мечу, Србија ће играти против Русије, а затим Белгије, па Турске.

Четврти викенд на програму је од 5. до 7. јуна, а Србија ће играти у 13. групи, у Ротердаму, са Холандијом, Италијом и Доминиканском Републиком.

Последњи, пети викенд на програму је од 12. до 14. јуна, а Србија ће играти у 20. групи у Санта Феу, против домаћина Аргентине, селекције САД и Јужне Кореје.

Финални турнир биће одржан од 27. јуна до 1. јула у Нанђингу, а осим домаћина Кине наступиће и пет најуспешнијих селекција са укупне табеле после 15 одиграних утакмица.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар