ИТА: Имобиле пише историју, Лацио је трећи!

Невероватна форма италијанског нападача.  Хаубица Ћиро изнад Креспа и Сињорија, Лацио је победник недеље! Преокрет против трагичних Зебрети, прштаће наредног викенда у дербију.

Фудбал 08.04.2018 | 20:20
ИТА: Имобиле пише историју, Лацио је трећи!
Римљани новим тријумфом "прескочили" Интер и Рому и засјели на трећу позицију, која води у Лигу шампиона сљедеће сезоне. Сенад Лулић асистент, Ћиро Имобиле погодио 27. пут у сезони.

Лацио је продужио агонију Удинезеа, који је доживио осми узастопни пораз у Серији А, чиме је негативан рекорд клуба додатно увећан.

Са нова три бода, "небескоплави" су на табели престигли Интер и Рому, те стигли на треће мјесто које наредне сезоне води у Лигу шампиона.

Од "неразура" сада имају бод више, док су изједначени са градским ривалом, са којим ће наредног викенда играти "Дерби дела Капитале".

УДИНЕЗЕ - ЛАЦИО 1:2 (1:2)

Све битно на "Дачија Арени" у Удинама виђено је у првих 45 минута.

Домаћин је боље отворио меч и изгледало је да ће коначно прекинути катастрофалан низ када је Кевин Лазања у 13. минуту крунисао бољу игру и довео Удинезе до заслужене предности.

Ипак, већ до полувремена све се окренуло у корист римског тима.

Ћиро Имобиле, након асистенције Сенада Лулића у 27. минуту, постао је први играч у историји Лација који је у једној сезони постигао 27 голова. До сада је био изједначен са Ернаном Креспом и Ђузепеом Сињоријем.

Изгледало је да би гол могао бити поништен, с обзиром да је Адам Марушић у зачетку акције направио очигледан прекршај. Ипак, арбитар Ђанлука Роки показао је на центар, што је изазвало буру протеста код домаћих играча, а нарочито њиховог тренера Масима Ода, којем сигурно није било лако водити своју екипу против свог бившег клуба.

Десет минута касније течну акцију гостију голом је завршио Луис Алберто за, испоставиће се на крају, коначних 1:2.

У другом полувремену виђена је растрзана игра на обје стране, па се резултат није мијењао.

Коло вечерас од 20.45 на "Сан Сиру" затварају Милан и Сасуоло.

Лацио и Ћиро Имобиле! Ово је био идеалан викенд за њих! На сјајан начин су искористили киксеве директних ривала Роме и Интера и преузели треће место на табели...

Римски Небескоплави су преокретом и победом од 2:1 над Удинезеом у гостима прескочили Интер за један бод и сустигли градског ривала Рому на деоби трећег места. У правом тренутку, с обзиром да их у наредном колу очекује градски дерби са Вучицом. Дерби одавно није био важнији јер његов исход може да има огроман утицај на пласман у Лигу шампиона за који се боре римски ривали.

Лацио је победом на Фриулију заокружио идеалну недељу у којој је победом на Ред Бул Салзбургом дошао и надомак полуфинала Лиге Европе. Инзагијева чета је направила сјајну увертиру за Дерби дела Капитале...

А Удинезе је наставио црну серију због које је тренутно екипа у најгорој форми у Серији А. Ово им је био шести пораз заредом и Масимо Одо можда неће дочекати крај сезоне на клупи црно-белих иако им опстанак (за сада) не виси.

А почетак данашњег меча није најавио овакав исход...

Кевин Лазања се после два месеца вратио у стартну поставу Зебрети и задавао је на почетку меча огромне муке одрбани Лацијала. Стракоша га је први пут зауставио, али у 13. минуту није могао ништа када је бивпи нападач Карпија запливао кроз ваздух и са прве стативе постигао сјајан гол главом.

Примљени гол је на време пробудио Римљане и кренули су свим силама ка преокрету. Нападали су у таласима, Удинезе се бранио и претио из контри, а можда и прелмни детаљ меча се десио у 27. минуту. После фаула Марушића над Јанктом који судија није свирао, кренуо је напад Лација, а акцију Андерсона и Лулића је изједначујућим голом крунисао Ћиро Имобиле!

Домаћи фудбалери су били бесни, а Имобиле је ушао у историју Лацију! Дошао је до 27. гола у сезони којим се учврстио на челу листе стрелаца Серије А. Али и којим је престигао такве легендарне нападаче попут Ђузепе Сињорија и Ернана Креспа који су у најбољим сезонама у Лацију највише стизали до 26 голова у сезони. Како ствари стоје, Имобиле ће их надмашити за још који гол.

Десет минута после гола, Имобиле уписује и асистенцију за потпуни преокрет. Сјајно је проиграо ЛуисаАлберта који погађа у ближи угао Бизаријевог гола за нокдаун домаћих на полувремену.

Удинезе се није опоравио до краја меча, а у наставку је Лацио чак био ближи трећем голу него домаћин другом. Адам Марушић је у финишу имао један сјајан продор и шут левом ногом који је Бизари једва ишчупао из гола. Шансу утакмице за Удинезе је пропустио Лазања за 89. минуту и тада је отишла свака нада о прекиду црне серије...

СЕРИЈА А - 31. КОЛО:

Торино - Интер 1:0 (1:0)
/Љајић 36/

Кротоне - Болоња 1:0 (1:0)

/Сими 25/

Наполи - Кјево 2:1 (0:0)
/Милик 89, Дијавара 90+3 - Степински 73/

Верона - Каљари 1:0 (1:0)
/Ромуло 36 пен/

Удинезе - Лацио 1:2 (1:2)
/Лазања 13 - Имобиле 27, Луис Алберто 37/

Милан - Сасуоло (20.45)

Одиграно у суботу:

Беневенто - Јувентус 2:4 (1:2)
/Диабате 24, 51 - Дибала 16, пен. 45+2, пен 74, Коста 82/

Рома - Фиорентина 0:2 (0:2)
/Бенаси 7, Симеоне 39/

СПАЛ - Аталанта 1:1 (1:0)
/Ционек 39 - Де Рун 78 пен/

Сампдорија - Ђенова 0:0

ТАБЕЛА: Јувентус 81, Наполи 77, Лацио 60, Рома 60, Интер 59, Милан (-1) 51, Фиорентина 50, Аталанта 48, Сампдорија 48, Торино 45, Болоња 35, Ђенова 35, Удинезе 33, Каљари 29, Кјево 29, Сасуоло (-1) 29, СПАЛ 27, Кротоне 27, Верона 25, Беневенто 13.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар