Порука: Чувајте светињу брака

Патријарх српски Иринеј поручио је верницима, у Ускршној посланици, да чувају и поштују светињу брака, јер је она темељ здраве и неразориве породице.

Србија 08.04.2018 | 08:20
Порука: Чувајте светињу брака
"Сведоци смо свеопштег отуђења и раздора, најпре у самој породици, где је заједница међу супружницима све нестабилнија, а међусобно непоштовање родитеља оставља неизбрисиву рану на дечјим душама. Не можемо тражити своја права угрожавајући тудја", навео је патријарх.

Иринеј је додао да је потребно да искреност и узајамно праштање треба да красе сваку породицу.

"Чедоморство, највећи злочин овога века, нажалост, присутно је и у нашем народу. Према статистичким подацима, сваке године у Србији нестаје читав један град. У светлости Христовог Васкрсења свако зачеће, рођење и свако људско биће јесу дар Божји који има вечни смисао и рађа се за вечност", навео је он.

Патријарх је додао да у данима радости, поводом празника, не треба заборавити ни људску бол, патњу и страдање, као ни болесне, старе и изнемогле, сиромашне, избегле и прогнане.

"Непрестано састрадавамо са свештенством и монаштвом, са нашим верним народом и децом Косова и Метохије, који су наша савест и без којих је српска духовна свест слаба и ништавна. Окрепљени вашом снагом и одлучношћу, непрестано приносимо молитве да истрајете и да нам свима косовски завет буде мост између небеске и земаљске Србије. Ми не смемо због неправде клонути, не смемо се уплашити, већ се определити за Царство небеско са светим кнезом Лазаром, који је принео жртву као и ви што данас приносите", навео је патријарх.

Он је додао да неправда није мимоишла "многострадални, али никада погажени и понижени" српски народ који идуће године прославља осам векова самосталности цркве и државе.

"То нам даје поуздање и потврду да смо ми народ вођен светима – светим Симеоном, Светим Савом и светим краљем Стефаном Првовенчаним – који за свагда српски народ утемељише на крајеугаоном камену - Васкрслом Христу", поручио је Иринеј у Ускршњој посланици.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Црни

08.04.2018 06:33

Српска је побједа конацна !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА Црни

08.04.2018 07:19

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!ПОБЈЕДЕ НЕМА СА РУДОЊОМ ЖИВ И ЗДРАВ БИО

Name

Има рјешење

08.04.2018 07:05

Ако је већ толико заинтересован за наталитет српског стада нека распусти калуђерство. И мушко и женско. Нека се народ размножава и множи, шири и сабира, нека се збира, како се то стручно казује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој народе???

08.04.2018 07:53

Од теорије до дијела је далек пут . Породицу стварају млади људи а не бабе и дједови. То јестви господо морате у својој куци да васу дјецу уците породицним вриједностима а не као до сада .Вецима људи дјеци прица глупости и ста оцекујете од њих. Дјеца која нису у куци науцила основно врло теско це се интегрисати у нормално друство. То се најбоље види када додју на запад.Без радне навике ,морала ,постења и свега оног сто цини цовјека . Извињавам се онима који нису у овој друзини али огромна вецина је висе од катастрофе. Кад сам питао мог уценика Италијана засто се дрогира и ста му родитељи казу одговорио ми је. То сам од њих науцио. Сто си посијао то цес позњет. То су велики проблеми али код нас се мало ко бави тим .Сви прицају бајке а реалан зивот је толико далеко од вецине људи. Па није цудо сто дјеца незају основне ствари које су им потребне у зивоту.

Name

Зр

08.04.2018 08:01

И код овога све је народ крив, па цовјеце крени вец једном од власти и политицара, како сте исти. Па како мислис да породица функционисе у овом окрузењу. Колико су ти пуне цркве јутрос, запитате ли се због цега.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

08.04.2018 18:04

Дали це патријарх икад прозвати власт да стану са криминалом униставањем свог народа своје омладине.

Name

војо

09.04.2018 13:09

Ма, какав брак? Ко ће да формира брак у заједници у којој сте трецину становништва раселили, којима ни за 24.године нисте никада понудили ниста конкретно. Вама требају потчињени робови кији ће да вам служе. На хдесетјне хиљада је празних станова сто крвопије изградисе а ми требали у том муцном браку уз добру срећу да добијемо било какав посао xа слузимо тој мафији коју ти благосивас.