Пешић пред дерби: Вријеме је за гол Партизану!

Александар Пешић сматра да је дуел са Партизаном одлична прилика да постигне гол и врати му се за пречку и велики промашај на претходна два вечита дербија.

Фудбал 08.04.2018 | 18:45
Пешић пред дерби: Вријеме је за гол Партизану!
Стрелац 26 погодака ове сезоне каже да је 157. вечити дерби прави тренутак да савлада голмана Владимира Стојковића.

"Прво пречка, па шанса (сјајна одбрана Стојковића), ваљда ће сад бити 'трећа срећа'. Требало би да се се врати, па и за Москву и промашај против ЦСКА. Мислим да је идеалан тренутак баш дерби. Ипак, немам ништа против и да неко други буде стрелац, а ми победимо", рекао је Пешић Тањугу. 

Он је иза себе оставио голгетерску кризу од седам мечева поста и са три гола на два претходна сусрета вратио самопоуздање пред дерби. 

"Јесам у серији, али ми је битније да играм добро. Наравно да сви ми волимо са дамо гол и асистирамо, сад ме је кренуло и надам се да ћу наставити", казао је Пешић. 

Према његовим речима, победа би црвено-беле примакла титули, али не и завршила посао. 

"Тријумф доноси 50 одсто титулу, реми ништа не решава. Волим да кажем да је титула решена када нико математички не може да вас стигне", нагласио је двадесетпетогодишњи центарфор

Задовољан је победом над Земуном (3:1) у последњем колу регуларног дела Суперлиге. 

"На време смо дали голове, имали још неке шансе, можда је могло да буде убедљивије, али је и Земун имао прилике и реалан је резултат. По мени Земун је био бољи од нас у другом полувремену, доминантнији и то не сме да нам се дешава. Најважнија је победа и да смо ушли у плеј-оф са шест бодова предности". 

Сматра да Звезда има лепу предност од шест бодова у односу на Партизан, али упозорио да мора да остане у истом ритму. 

"Разлика је добра, али далеко од тога да је готово, има још много да се игра. Морамо да наставимо у овом ритму, играмо све боље и надам се да ће овако бити у плеј-офу", закључио је Пешић. 

Утакмица између Црвене звезде и Партизана игра се 14. априла на стадиону "Рајко Митић" од 18.30 сати.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар