Мирјанић игнорише пољопривреднике

У Министарству пољопривреде је прије неколико дана одржан састанак о новом Правилнику за капитална улагања и механизацију. Међутим, на тај састанак није позван нико од званичних представника пољопривредних произвођача у Републици Српској.

Република Српска 05.04.2018 | 16:28
Мирјанић игнорише пољопривреднике
Састанак о новом Правилнику одржан је у понедјељак у Министарству пољопривреде, а извори БН телевизије тврде да на састанак није позван нико од званичних представника пољопривредника Републике Српске. То потврђују и званичници Савеза удружења пољопривредних произвођача.

Састанак је одржан због новог Правилника о капиталним улагањима и механизацији. Представници Удружења пољопривредника кажу да је нелогично да Министарство преговара о било чему у вези са пољопривредом без присуства легитимних представника пољопривредника.

Из ресорног министарства се нису оглашавали поводом спорног састанка у Влади.

Нови Правилник о капиталним улагањима и механизацији требало би да буде усвојен до краја овог мјесеца.



БН телевизија

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

сељак

05.04.2018 14:33

На састанку су били пољопривредни произвођачи који су изразили интерес да инвестирају ове године и они и требају бити позвани. Тзв "легитимни представници" су свакако раније били против капиталних инвестиција и не представљају никога осим саме себе. Зато и нису били позвани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боро

05.04.2018 14:34

Мирјаниц на игнорисе пољопривреднике вец ове самозване лидере који се баве политиком а ми сељаци их не занимамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кокос

05.04.2018 15:24

Читам на сајту ртрс да су исплаћена сва средства и премије за 2017.Како лажу то је чудо.Дугују двије премије мљекарима за новембар и децембар, плус ове 3 за 2018.Али стока лаже па лаже и још неки дан демантују Миладина Станића да није то тачно

ОДГОВОРИТЕ
Name

биби

05.04.2018 16:30

Одговор СЕЉАКУ није тацно дасу представници пољопривредних производаца просле године били против капиталних улагања у пољопривреду једини који је био против капиталних улагања је”министар ВЛАДИМИР УСОРАЦ “то министарство је приватно и сањим руководи ВЛАДИМИР УСОРАЦ он са министром дијели аграрни буђет гдје добије 55% буђета а онда преко мљекаре извлаче дивиденду и то тако лијепо дјеле дасу прави сампиони то траје пуних дванаест година нека остали сељаци цуте и гледају.Мозете замислити 400.милиона за дванаест година су добили мљекари тосу највеци постицаји у европи ту се моземо похвалити дасмо сампиони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

05.04.2018 20:08

Па мијењајте тог Усорца

Name

Поштено

05.04.2018 20:12

Производња хране и исхрана становника је стратешко питање за сваку земљу па се према том питању власт треба тако и односити. Људи углавном бјеже од пољопривреде зато оне који одлуче да се баве тим послом треба стимулисати.

ОДГОВОРИТЕ