Први тест Обрадовићевог тима!

Рукометаши Србије у измењеном саставу у Немачкој ће тестирати снагу под вођством новог селектора.

Остали спортови 03.04.2018 | 17:30
Први тест Обрадовићевог тима!
Мушка рукометна репрезентација Србије стигла је у Лајпциг, где ће у среду, а потом и у суботу у Дортмунду одиграти две пријатељске утакмице са селекцијом домаћина, Немачком.

Први пут екипу ће предводити Љубомир Обрадовић, селектор женског националног тима Србије, којег је РСС поставио као привремено решење након смене Јовице Цветковића.

Обрадовић је пут Немачке кренуо са измењеним саставом селекције у односу на онај који је наступао на Европском првенству у Хрватској, јер у екипи нема Марка Шешума, Марка Вујина, Петра Ненадића, Добривоја Марковића, а непосредно пред полазак због повреде отказао је и Мијајло Марсенић.

Нови селектор накандно је позвао у тим Живана Пешића из шпанског Адемара Леона.

Пријатељски мечеви са селекцијом Немачке, освајачем бронзане медаље на Олимпијским играма у Рију 2016. године, биће генерална проба за дуеле са Португалијом, са којом ће се Србија у јуну борити за одлазак на Светско првенство.

"Утакмице са Немачком послужиће нам као добре провере за јунски бараж са Португалцима. Ту је нов тренер, има и доста нових играча, сигурно је да ће нам бити тешко против озбиљног ривала, али верујем да ћемо пружити добар отпор", поручио је Владимир Цупара, голман шпанског Адемар Леона.

Рукометаши Србије су по доласку у Лајпциг одрадили и први тренинг и то без искусног голмана Светислава Веркића, који ће се данас прикључити екипи.

Цупара је истакао да ће им мечеви против Немаца показати на чему још треба да пораде пред бараж меч са одличном екипом Португала.

"Португал је јако незгодна екипа. Имају доста квалитетних играча, доброг тренера и уверени су у пролаз даље због наше тренутне ситуације. Опет, ми смо Србија, увек идемо на победу и желимо да се пласирамо на Светско првенство. Ако будемо посвећени и заиграмо најбоље што можемо, ми ћемо се питати на терену", рекао је Цупара.

Селекције Немачке и Србије први пријатељски меч одиграће у среду у Лајпцигу од 19 часова, док их друга провера у оквиру ЕХФ недеље очекује у суботу, од 14.30 сати у Дортмунду.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар