Prvi test Obradovićevog tima!

Rukometaši Srbije u izmenjenom sastavu u Nemačkoj će testirati snagu pod vođstvom novog selektora.

Ostali sportovi 03.04.2018 | 17:30
Prvi test Obradovićevog tima!
Muška rukometna reprezentacija Srbije stigla je u Lajpcig, gde će u sredu, a potom i u subotu u Dortmundu odigrati dve prijateljske utakmice sa selekcijom domaćina, Nemačkom.

Prvi put ekipu će predvoditi Ljubomir Obradović, selektor ženskog nacionalnog tima Srbije, kojeg je RSS postavio kao privremeno rešenje nakon smene Jovice Cvetkovića.

Obradović je put Nemačke krenuo sa izmenjenim sastavom selekcije u odnosu na onaj koji je nastupao na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, jer u ekipi nema Marka Šešuma, Marka Vujina, Petra Nenadića, Dobrivoja Markovića, a neposredno pred polazak zbog povrede otkazao je i Mijajlo Marsenić.

Novi selektor nakandno je pozvao u tim Živana Pešića iz španskog Ademara Leona.

Prijateljski mečevi sa selekcijom Nemačke, osvajačem bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, biće generalna proba za duele sa Portugalijom, sa kojom će se Srbija u junu boriti za odlazak na Svetsko prvenstvo.

"Utakmice sa Nemačkom poslužiće nam kao dobre provere za junski baraž sa Portugalcima. Tu je nov trener, ima i dosta novih igrača, sigurno je da će nam biti teško protiv ozbiljnog rivala, ali verujem da ćemo pružiti dobar otpor", poručio je Vladimir Cupara, golman španskog Ademar Leona.

Rukometaši Srbije su po dolasku u Lajpcig odradili i prvi trening i to bez iskusnog golmana Svetislava Verkića, koji će se danas priključiti ekipi.

Cupara je istakao da će im mečevi protiv Nemaca pokazati na čemu još treba da porade pred baraž meč sa odličnom ekipom Portugala.

"Portugal je jako nezgodna ekipa. Imaju dosta kvalitetnih igrača, dobrog trenera i uvereni su u prolaz dalje zbog naše trenutne situacije. Opet, mi smo Srbija, uvek idemo na pobedu i želimo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Ako budemo posvećeni i zaigramo najbolje što možemo, mi ćemo se pitati na terenu", rekao je Cupara.

Selekcije Nemačke i Srbije prvi prijateljski meč odigraće u sredu u Lajpcigu od 19 časova, dok ih druga provera u okviru EHF nedelje očekuje u subotu, od 14.30 sati u Dortmundu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar