"Србија никад више неће играти са Косовом!"

Драган Шкрбић наводи да је РСС постигао договор са Европском рукометном федерацијом да се клубови или две селекције више не састану ни на једном такмичењу.

Остали спортови 03.04.2018 | 19:30
"Србија никад више неће играти са Косовом!"
Много буке створило се после протеста и неодигравања јуниорског женског турнира у Ковилову, на којем је требало да се састану рукометашице Србије и такозваног Косова.

Ниједна национална селекција српских рукометаша и рукометашица нити клуб из Србије више никада неће бити принуђени да играју утакмицу против неког тима са Косова, саопштио је Драган Шкрбић, потпредседник РСС.

Он је у изјави за "Ало" рекао да је то одлука  Европске рукометне федерације (ЕХФ), која је настала као плод дипломатских активности Рукометног савеза Србије.

"Рукомети савез Србије је успео да постигне договор с челницима ЕХФ и више се никада неће догодити да нека селекција или тим из Србије играју са екипама са Косова. Одлучено је да жреб у тим ситуацијама буде полудиригован како се не би поновило нешто слично ономе што се догодило у Београду пре десетак дана", навео је Шкрбић.

Бивши најбољи играч света сматра да је то најбоља одлука.

"Верујем да је то једини исправан начин да се избегну немиле сцене и сматрам да би и остали савези требало да покушају да дођу до идентичног статуса. То би умногоме смањило тензију и сви бисмо опет могли да мислимо само на спорт, што је, уосталом, и наш посао".

Он се осврнуо и на отказани турнир јуниорки.

"Ми смо као савез урадили све што можемо да се тај турнир одржи. Били смо у константој комуникацији с државним врхом и ниједан корак нисмо учинили на своју руку. Процењено је да такав турнир не би било безбедно организовати и зато је одлучено да буде отказан. Свесни смо да нас чека казна, али нисмо имали никаквог избора", навео је Шкрбић и додао да би челници ЕХФ приликом изрицања казне требало да имају једну ствар на уму.

"Женска јуниорска репрезентација је већ суспендована и чекамо одлуку о коначној казни. Из ЕХФ су нам рекли да можемо очекивати широку лепезу санкција, а ми се надамо да ће као олакшавајућу околност за нас бити узета чињеница да је турнир отказан због безбедности самих учесника", рекао је Драган Шкрбић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар