"Srbija nikad više neće igrati sa Kosovom!"

Dragan Škrbić navodi da je RSS postigao dogovor sa Evropskom rukometnom federacijom da se klubovi ili dve selekcije više ne sastanu ni na jednom takmičenju.

Ostali sportovi 03.04.2018 | 19:30
"Srbija nikad više neće igrati sa Kosovom!"
Mnogo buke stvorilo se posle protesta i neodigravanja juniorskog ženskog turnira u Kovilovu, na kojem je trebalo da se sastanu rukometašice Srbije i takozvanog Kosova.

Nijedna nacionalna selekcija srpskih rukometaša i rukometašica niti klub iz Srbije više nikada neće biti prinuđeni da igraju utakmicu protiv nekog tima sa Kosova, saopštio je Dragan Škrbić, potpredsednik RSS.

On je u izjavi za "Alo" rekao da je to odluka  Evropske rukometne federacije (EHF), koja je nastala kao plod diplomatskih aktivnosti Rukometnog saveza Srbije.

"Rukometi savez Srbije je uspeo da postigne dogovor s čelnicima EHF i više se nikada neće dogoditi da neka selekcija ili tim iz Srbije igraju sa ekipama sa Kosova. Odlučeno je da žreb u tim situacijama bude poludirigovan kako se ne bi ponovilo nešto slično onome što se dogodilo u Beogradu pre desetak dana", naveo je Škrbić.

Bivši najbolji igrač sveta smatra da je to najbolja odluka.

"Verujem da je to jedini ispravan način da se izbegnu nemile scene i smatram da bi i ostali savezi trebalo da pokušaju da dođu do identičnog statusa. To bi umnogome smanjilo tenziju i svi bismo opet mogli da mislimo samo na sport, što je, uostalom, i naš posao".

On se osvrnuo i na otkazani turnir juniorki.

"Mi smo kao savez uradili sve što možemo da se taj turnir održi. Bili smo u konstantoj komunikaciji s državnim vrhom i nijedan korak nismo učinili na svoju ruku. Procenjeno je da takav turnir ne bi bilo bezbedno organizovati i zato je odlučeno da bude otkazan. Svesni smo da nas čeka kazna, ali nismo imali nikakvog izbora", naveo je Škrbić i dodao da bi čelnici EHF prilikom izricanja kazne trebalo da imaju jednu stvar na umu.

"Ženska juniorska reprezentacija je već suspendovana i čekamo odluku o konačnoj kazni. Iz EHF su nam rekli da možemo očekivati široku lepezu sankcija, a mi se nadamo da će kao olakšavajuću okolnost za nas biti uzeta činjenica da je turnir otkazan zbog bezbednosti samih učesnika", rekao je Dragan Škrbić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar