Коме требају нове организације?

Координациони одбор Стара Херцеговина Борачке организације Републике Српске данас је оштро осудио формирање паралелних асоцијација борачке организације као што су ратни ветерани, нова удружења ратних војних инвалида и официра РС.

Република Српска 19.03.2018 | 22:21
Коме требају нове организације?
Предсједник Борачке организације Вишеград Милисав Васић изненађен је овим потезом својих дојучерашњих чланова.

''Не знам шта им то сад треба, а поставља се питање гдје су они били приликом формирања борачке организације Српске 1997. године кад смо се организовали и колико је њихов допринос тада'', каже Васић и додаје да нико не потцјењује њихов допринос у ратним дешавањима.

Ова појава у последњих мјесец дана изражена је и у Вишеграду гдје је данас и одржана сједница координационог одбора Стара Херцеговина.

''Ратни војни ветерани који су били у саставу општинске борачке организације траже да формирају свој одбор и скупштину што желе и ратни војни инвалиди у Вишегаду'', потврђује Васић.

На приједлог Општинске борачке организације Фоча са функције предсједника Координционог одбора борачких организација регије смијењен је Милош Лазовић.

Потпредсједник овог координационог тијела Слободан Перендија каже да је то учињено јер се Лазовић није понашао у складу са кодексом Борачке организације РС.

''Бивши предсједник је након данашњег дана смијењен са свих функција у борачкој организацији'', рекао је Перендија.

Координациони одбор Стара Херцеговина Борачке организације РС обухвата општине Калиновик, Фоча, Чајниче, Вишеград, Ново Горажде и Рудо.



БН телевизија

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ВУК

19.03.2018 21:48

Због тебе Васићу,а и тог са твоје десне стране,начелника.Нису тебе борци изабрали него снсд-ови функционери и то не да заступаш права бораца него права руководиоца хидроелектране и општине а све са начелу снсд-овим кадровим,чи си и сам члан,јавно или тајно,мислим јавно.У земљи гдје су права бораца задња већина предсједника борачких је само ту да чува политичке интересе а не да брани права нас бораца и остлах категорија.ТИ СИ СРАМОТА,ЧИТАВА ТВОЈА ЛИНИЈА ГДЈЕ СИ РАТОВАО ТОП НИЈЕ МОГАО ДОБАЦИТИ ДО ПРВОГ ЊИХОВОГ РОВА,тако ИЛИ ЋУТИ ИЛИ ПОДНЕСИ ОСТАВКУ.Како је могуће да за све кривите неког другог ан не Додика који је стави у исту раван вас и ветеране,ко је то други урадио,одакле они на буџету РС-а?Склоните се и пустите оне који су стварно ратовали и стварно способни а не ви политичке марионете,искористио вас докле сте му требали с сада му и то мало па вас још и ногом наби Додик.Честитам,и морате ово знати,потурчио се небих никад ал из ината бих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

20.03.2018 05:11

Неце се они склонути Вуце они су борци као и Додик . На изборима склонути бају и ова назови господа це бити мањи од макова зрна .

Name

ре

20.03.2018 05:54

Е кукала ти мајка. Из ината неком би се потурцио. Па бар да вечеру извуцес за вјеру као и остали. Јадан је твој инат.

Name

све по заслугама

19.03.2018 21:57

Нисте се борили за оне који су вам државу створили.Ђта сте очекивали,да та борачка служи да само ви са те чесме пијете воде,намагарчио вас Додик а сада уживајте у плодовима свог рада.Нема више,нисмо више ћорави да не видимо шта сте урадили,Часно поднесите оставке ако сте часни како се представљате иначе ће те нам направити од борачке исто оно што и од политичке сцене на челу са снсд-ом ,днс-ом и овим безбожницима социјалистима.И цркву са оваквим поповима страначким сте довели до издисаја.Не ваља вам СДС и јединство српског народа,шта сте мислили да ће само по леђима СДС-а да пукне све,када је Додик нишанио а високи представник стрељао,е па неће,сада сте ви нареду,па црква,а онда опет скидај икону стављај црвену заставу само овај пут мјесто титову Додикову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратни

19.03.2018 22:01

Шта си очекивао када ти општину воде дезертери и отпадници од властитог народа са Билалом на челу,мало да Миладин понижава борце,мало да нас Билал стреља како му се прохтје,мало да дезертери Петровић и Тасић воде општину,мало,е сада на реду ти васићу,доста,нема више,крај,довео те Лакић да не буде Индјић.Додик све ставио у исту равана,наша борачка иста као Вукотићеви ветерани,е аферим мајсторе,мало си се касно сјети,поднесите оставке,скидајте ову власт која трује и краде овај народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре:

20.03.2018 19:15

Све је тако како си написао ратни друже. Жалост велика шта смо доживели. Тјеси ме да ни у Федерацији није ништа боље.И њихове борце нико не шљиви ни два посто.Такав нам грах пао.

Name

ЖИКА Ж

20.03.2018 06:17

ПОШТО ЋЕ САДАШЊИ ПРЕДСЈЕДНИК ИЗГУБИТИ НА СЛЕДЕЋИМ ИЗБОРИМА ОД ГОСПОДИНА ИВАНИЋА ЈЕДИНО МУ ПРЕОСТАЈЕ ДА СЕ КАНДИДУЈЕ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ. ИМАЋЕ ПОДРШКУ ОД БОРАЦА ВЕТЕРАНА И ВУКОТИЋА, СРПСКЕ ЧАСТИ, ВУКОВА ШТО ВОЗЕ ПО НОЋИ, ЋЕРАНИЋА, ГАЛИЈАШЕВИЋА И ЛАЖАНСКОГ. МАТО ЋЕ БИТИ СУЗДРЖАН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

20.03.2018 13:47

Све док БОРС воде пензионисани југо официри и док они поред добре пензије из Србије раде у институцијама РС и БиХ, а незапослени борци немају посла нити било каквих других редовних примања, од борачке организације нема ништа. Она је само добра за ухљебе од општине до врха РС-а. Због таквог стања се формирају нова удружења и нове организације, а појединци као што је Перендија од завршетка рата се "бори" за права бораца. У тексту се спомиње организација официра, што није тачно, ради се о Организацији старјешина Војске Републике Српске. Некакав предсједник БОРС-а Савчић није хтио да прими делегацију те организације на састанак, а на коме би се разговарало о заједничком дјеловању. Да су се најавили представници АР БиХ и ХВО радо би их примио. Све док је такво стаwе нема ништа од борбе за прва бораца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чиста логика

21.03.2018 14:41

Закон о невладиним организацијама и фондацијама, дао је могућност да се основају ове НВО, почев од ловачких друштава, риболовачких, па и ових за ''рјешавање питања бораца''. Овдје се не ради ни о чему, већ само о интересу појединаца или пар људи из тих НВО, да би узели што више новца. А, као повод је досадашњи рад БОРС-а, чијим су радом сигурно незадовољни борци ВРС, а није ни чудо што се оснивају нова и биће их све више. Уз напомену да их ФБиХ има 1.600 борачких удружења.

ОДГОВОРИТЕ