Kome trebaju nove organizacije?

Koordinacioni odbor Stara Hercegovina Boračke organizacije Republike Srpske danas je oštro osudio formiranje paralelnih asocijacija boračke organizacije kao što su ratni veterani, nova udruženja ratnih vojnih invalida i oficira RS.

Republika Srpska 19.03.2018 | 22:21
Kome trebaju nove organizacije?
Predsjednik Boračke organizacije Višegrad Milisav Vasić iznenađen je ovim potezom svojih dojučerašnjih članova.

''Ne znam šta im to sad treba, a postavlja se pitanje gdje su oni bili prilikom formiranja boračke organizacije Srpske 1997. godine kad smo se organizovali i koliko je njihov doprinos tada'', kaže Vasić i dodaje da niko ne potcjenjuje njihov doprinos u ratnim dešavanjima.

Ova pojava u poslednjih mjesec dana izražena je i u Višegradu gdje je danas i održana sjednica koordinacionog odbora Stara Hercegovina.

''Ratni vojni veterani koji su bili u sastavu opštinske boračke organizacije traže da formiraju svoj odbor i skupštinu što žele i ratni vojni invalidi u Višegadu'', potvrđuje Vasić.

Na prijedlog Opštinske boračke organizacije Foča sa funkcije predsjednika Koordincionog odbora boračkih organizacija regije smijenjen je Miloš Lazović.

Potpredsjednik ovog koordinacionog tijela Slobodan Perendija kaže da je to učinjeno jer se Lazović nije ponašao u skladu sa kodeksom Boračke organizacije RS.

''Bivši predsjednik je nakon današnjeg dana smijenjen sa svih funkcija u boračkoj organizaciji'', rekao je Perendija.

Koordinacioni odbor Stara Hercegovina Boračke organizacije RS obuhvata opštine Kalinovik, Foča, Čajniče, Višegrad, Novo Goražde i Rudo.



BN televizija

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

VUK

19.03.2018 21:48

Zbog tebe Vasiću,a i tog sa tvoje desne strane,načelnika.Nisu tebe borci izabrali nego snsd-ovi funkcioneri i to ne da zastupaš prava boraca nego prava rukovodioca hidroelektrane i opštine a sve sa načelu snsd-ovim kadrovim,či si i sam član,javno ili tajno,mislim javno.U zemlji gdje su prava boraca zadnja većina predsjednika boračkih je samo tu da čuva političke interese a ne da brani prava nas boraca i ostlah kategorija.TI SI SRAMOTA,ČITAVA TVOJA LINIJA GDJE SI RATOVAO TOP NIJE MOGAO DOBACITI DO PRVOG NJIHOVOG ROVA,tako ILI ĆUTI ILI PODNESI OSTAVKU.Kako je moguće da za sve krivite nekog drugog an ne Dodika koji je stavi u istu ravan vas i veterane,ko je to drugi uradio,odakle oni na budžetu RS-a?Sklonite se i pustite one koji su stvarno ratovali i stvarno sposobni a ne vi političke marionete,iskoristio vas dokle ste mu trebali s sada mu i to malo pa vas još i nogom nabi Dodik.Čestitam,i morate ovo znati,poturčio se nebih nikad al iz inata bih.

ODGOVORITE
Name

In

20.03.2018 05:11

Nece se oni sklonuti Vuce oni su borci kao i Dodik . Na izborima sklonuti baju i ova nazovi gospoda ce biti manji od makova zrna .

Name

re

20.03.2018 05:54

E kukala ti majka. Iz inata nekom bi se poturcio. Pa bar da večeru izvuces za vjeru kao i ostali. Jadan je tvoj inat.

Name

sve po zaslugama

19.03.2018 21:57

Niste se borili za one koji su vam državu stvorili.Đta ste očekivali,da ta boračka služi da samo vi sa te česme pijete vode,namagarčio vas Dodik a sada uživajte u plodovima svog rada.Nema više,nismo više ćoravi da ne vidimo šta ste uradili,Časno podnesite ostavke ako ste časni kako se predstavljate inače će te nam napraviti od boračke isto ono što i od političke scene na čelu sa snsd-om ,dns-om i ovim bezbožnicima socijalistima.I crkvu sa ovakvim popovima stranačkim ste doveli do izdisaja.Ne valja vam SDS i jedinstvo srpskog naroda,šta ste mislili da će samo po leđima SDS-a da pukne sve,kada je Dodik nišanio a visoki predstavnik streljao,e pa neće,sada ste vi naredu,pa crkva,a onda opet skidaj ikonu stavljaj crvenu zastavu samo ovaj put mjesto titovu Dodikovu.

ODGOVORITE
Name

Ratni

19.03.2018 22:01

Šta si očekivao kada ti opštinu vode dezerteri i otpadnici od vlastitog naroda sa Bilalom na čelu,malo da Miladin ponižava borce,malo da nas Bilal strelja kako mu se prohtje,malo da dezerteri Petrović i Tasić vode opštinu,malo,e sada na redu ti vasiću,dosta,nema više,kraj,doveo te Lakić da ne bude Indjić.Dodik sve stavio u istu ravana,naša boračka ista kao Vukotićevi veterani,e aferim majstore,malo si se kasno sjeti,podnesite ostavke,skidajte ovu vlast koja truje i krade ovaj narod.

ODGOVORITE
Name

re:

20.03.2018 19:15

Sve je tako kako si napisao ratni druže. Žalost velika šta smo doživeli. Tjesi me da ni u Federaciji nije ništa bolje.I njihove borce niko ne šljivi ni dva posto.Takav nam grah pao.

Name

ŽIKA Ž

20.03.2018 06:17

POŠTO ĆE SADAŠNJI PREDSJEDNIK IZGUBITI NA SLEDEĆIM IZBORIMA OD GOSPODINA IVANIĆA JEDINO MU PREOSTAJE DA SE KANDIDUJE ZA PREDSJEDNIKA BORAČKE ORGANIZACIJE. IMAĆE PODRŠKU OD BORACA VETERANA I VUKOTIĆA, SRPSKE ČASTI, VUKOVA ŠTO VOZE PO NOĆI, ĆERANIĆA, GALIJAŠEVIĆA I LAŽANSKOG. MATO ĆE BITI SUZDRŽAN.

ODGOVORITE
Name

VRS

20.03.2018 13:47

Sve dok BORS vode penzionisani jugo oficiri i dok oni pored dobre penzije iz Srbije rade u institucijama RS i BiH, a nezaposleni borci nemaju posla niti bilo kakvih drugih redovnih primanja, od boračke organizacije nema ništa. Ona je samo dobra za uhljebe od opštine do vrha RS-a. Zbog takvog stanja se formiraju nova udruženja i nove organizacije, a pojedinci kao što je Perendija od završetka rata se "bori" za prava boraca. U tekstu se spominje organizacija oficira, što nije tačno, radi se o Organizaciji starješina Vojske Republike Srpske. Nekakav predsjednik BORS-a Savčić nije htio da primi delegaciju te organizacije na sastanak, a na kome bi se razgovaralo o zajedničkom djelovanju. Da su se najavili predstavnici AR BiH i HVO rado bi ih primio. Sve dok je takvo stawe nema ništa od borbe za prva boraca.

ODGOVORITE
Name

Čista logika

21.03.2018 14:41

Zakon o nevladinim organizacijama i fondacijama, dao je mogućnost da se osnovaju ove NVO, počev od lovačkih društava, ribolovačkih, pa i ovih za ''rješavanje pitanja boraca''. Ovdje se ne radi ni o čemu, već samo o interesu pojedinaca ili par ljudi iz tih NVO, da bi uzeli što više novca. A, kao povod je dosadašnji rad BORS-a, čijim su radom sigurno nezadovoljni borci VRS, a nije ni čudo što se osnivaju nova i biće ih sve više. Uz napomenu da ih FBiH ima 1.600 boračkih udruženja.

ODGOVORITE