Инстаграм и Снапцхат уклонили ГИФ-ове

Инстаграм и Снапцхат су уклонили опцију убацивања ГИФ-ова након што је један од корисника открио расистички ГИФ који је било могуће додати на сторy (приче) на ове две друштвене мреже.

Информационе технологије 12.03.2018 | 15:34
Инстаграм и Снапцхат уклонили ГИФ-ове
Инстаграм и Снапцхат су почетком ове године додали опцију постављања ГИФ стицкера, што је пружало корисницима могућност да одаберу ГИФ који желе и поставе га на своју објаву, тачније на Сторy на Инстаграму и Снапцхату.

Корисница Љауна Аугмон објавила је на Тwиттеру снимак екрана увредљиве фотографије, на којој је означила оснивача Инстаграма Кевина Систрома, тражећи да се ти ГИФ-ови уклоне.

Наиме, након што је корисница у претраживач ГИФ-ова уписала реч Цриме (криминал), на екрану се одмах појавио ГИФ који има расистички карактер. 

Гипхy стикере су могли сви да објављују, а у условима коришћења је било истакнуто да ти садржаји не смеју да буду увредљиви и вулгарни. 

Поводом наведеног догађаја огласиле су се компаније Инстаграм и Снапцхат и навеле да су привремено уклониле ГИФ-ове, док тимови Гипхy стицкера не прегледају све садржаје.

Б 92
фото:интернет
 

 

Коментари / 0

Оставите коментар