С Русима само покварена Хилари

Предсједник САД Доналд Трамп изјавио је да је његов савјетник за националну безбједност Херберт Рејмонд Мекмастер "заборавио да каже" да Руси нису утицали на резултате америчких избора 2016. године.

Свијет 18.02.2018 | 11:00
С Русима само покварена Хилари
Мекмастер је у суботу, на Минхенској безбједносној конференцији, рекао да су докази о руском мијешају у америчке изборе 2016. "неоспорни", али је Трамп, у твиту објављеном истог дана увече, истакао да је Мекмастер при том "изоставио неке детаље", преноси данас АП.

Како је Трамп навео на Тwиттеру, Руси су једино били у дослуху Демократском партијом и њеном кандидаткињом Хилари Клинтон.

"Генерал Мекмастер је заборавио да каже да Руси нису утицали на резултате избора 2016. и да су једини у дослуху са Русијом били покварена Хилари, Демократски национани комитет и демокарте. Сјетите се прљавог досијеа, уранијума, говора, мејлова и Подестине компаније", написао је он.

АП подсјећа да је Мекмастер, у одговору на питање руског делегата на конференцији у Минхену, а у вези са оптужницом против 13 Руса коју је ФБИ у петак објавио, рекао да су "са том оптужницом докази о сајбер мијешању Русије сада неоспорни".

Савјетник америчког предсједника за националну безбједност изјавио је и да федералне оптужнице показују да САД постају "све вичније у улажењу у траг пореклу ове шпијунаже и субверзије".

Федерална оптужница коју је у петак објавио амерички специјални тужилац Роберт Малер садржи најдетаљније наводе до сада о незаконитом руском мијешању током кампање уочи избора 2016, делимично с циљем да помогну тада републиканском кандидату Трампу да победи демократску противницу Хилари Клинтон, наводи америчка агенција.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ђорђе

18.02.2018 10:33

Ово зло, звано САД, намјерно и погрешно су схватили Фриедрицха Ниетзсцха и "Надчовјека - üбер Мäдцхен. А прихватају Хитлера оргинално и сматрају се "Наднацијом". Директно су утицали на све изборе гдје су хтејели, бомбардовали и убијали као животиње предсједнике, Либије, Ирака, разарали системе земаља и срећу људи и итд.... Директно су утицали да Јелцин побиједи Зјуганова 1996.год., а када неко ради против њихових кандидата то није по праву. Ово је страшно и није пут за бољу будућност планете, ако има Бога у паклу горјеће, УС-а. Лично сам против мијешања и прекрајања воље грађана, али то треба да важи за све и свуда, пут за боље сутра. Поздрав добрим људима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

18.02.2018 11:13

Овај је лудјак и фанатик.

ОДГОВОРИТЕ