S Rusima samo pokvarena Hilari

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da je njegov savjetnik za nacionalnu bezbjednost Herbert Rejmond Mekmaster "zaboravio da kaže" da Rusi nisu uticali na rezultate američkih izbora 2016. godine.

Svijet 18.02.2018 | 11:00
S Rusima samo pokvarena Hilari
Mekmaster je u subotu, na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji, rekao da su dokazi o ruskom miješaju u američke izbore 2016. "neosporni", ali je Tramp, u tvitu objavljenom istog dana uveče, istakao da je Mekmaster pri tom "izostavio neke detalje", prenosi danas AP.

Kako je Tramp naveo na Twitteru, Rusi su jedino bili u dosluhu Demokratskom partijom i njenom kandidatkinjom Hilari Klinton.

"General Mekmaster je zaboravio da kaže da Rusi nisu uticali na rezultate izbora 2016. i da su jedini u dosluhu sa Rusijom bili pokvarena Hilari, Demokratski nacionani komitet i demokarte. Sjetite se prljavog dosijea, uranijuma, govora, mejlova i Podestine kompanije", napisao je on.

AP podsjeća da je Mekmaster, u odgovoru na pitanje ruskog delegata na konferenciji u Minhenu, a u vezi sa optužnicom protiv 13 Rusa koju je FBI u petak objavio, rekao da su "sa tom optužnicom dokazi o sajber miješanju Rusije sada neosporni".

Savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost izjavio je i da federalne optužnice pokazuju da SAD postaju "sve vičnije u ulaženju u trag poreklu ove špijunaže i subverzije".

Federalna optužnica koju je u petak objavio američki specijalni tužilac Robert Maler sadrži najdetaljnije navode do sada o nezakonitom ruskom miješanju tokom kampanje uoči izbora 2016, delimično s ciljem da pomognu tada republikanskom kandidatu Trampu da pobedi demokratsku protivnicu Hilari Klinton, navodi američka agencija.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Đorđe

18.02.2018 10:33

Ovo zlo, zvano SAD, namjerno i pogrešno su shvatili Friedricha Nietzscha i "Nadčovjeka - über Mädchen. A prihvataju Hitlera orginalno i smatraju se "Nadnacijom". Direktno su uticali na sve izbore gdje su htejeli, bombardovali i ubijali kao životinje predsjednike, Libije, Iraka, razarali sisteme zemalja i sreću ljudi i itd.... Direktno su uticali da Jelcin pobijedi Zjuganova 1996.god., a kada neko radi protiv njihovih kandidata to nije po pravu. Ovo je strašno i nije put za bolju budućnost planete, ako ima Boga u paklu gorjeće, US-a. Lično sam protiv miješanja i prekrajanja volje građana, ali to treba da važi za sve i svuda, put za bolje sutra. Pozdrav dobrim ljudima...

ODGOVORITE
Name

Zoki

18.02.2018 11:13

Ovaj je ludjak i fanatik.

ODGOVORITE