Конте: Не будите глупи да ми дате отказ!

Италијан саветује руководство Челсија. . .

Фудбал 12.02.2018 | 18:00
Конте: Не будите глупи да ми дате отказ!
Два везана пораза (Борнмут и Вотфорд) и пад на табели поново су пољуљали углед и позицију Антонија Контеа на Стамфорд Бриџу. Стара слава и освојена титула у доминантној прошлој сезони су заборављени, свакодневно се нагађа око даљег статуса Италијана на клупи Плаваца и пише о доласку Луиса Енрикеа.

Италијан, с друге стране, жели да остане тренер и следеће године и зато је упозорио одговорне у Челсију да воде рачуна о даљим потезима јер, како каже, постоје два начина на које треба реаговати после очајне сезоне - "глупи и интелигентни".

"Не настављате сарадњу са тренером због чињенице да ли је освојио нешто у једној сезони или није, већ зато што верујете у њега и његову визију. На томе базирате будућност. Није само ствар у освајању трофеја, јер то није лако. Никако. Поготово у Енглеској. Можете да освојите трофеј али, опет, клубу то може да буде недовољно и може да вас отпусти. Истовремено, клуб може и да вам укаже поверење и дозволи да наставите посао, без обзира на неуспех, како бисте изградили нешђто важно у будућности", каже Конте.

Италијан подвлачи да постоје два начина понашања у датом тренутку.

"Постоје глуп и интелигентан начин. Ценим мишљење других људи. Ако клуб одлучи да раскинемо уговор, не знам када, то ће бити зато што нису задовљни мојим радом. Као што знате, мој уговор истиче у јуну 2019. и са моје тачке гледишта постоји жеља да останем и да радим за овај клуб и следеће године", поручио јеКонте. 

На индиције да његова несигурна будућност у Лондону утиче и на морал фудбалера, италијански стручњак одговара:

"Искрено, мислим да моја будућност не може да утиче на играче. Опет, још после првог пораза против Барнлија мопгао сам да добијем отказ. Моји играчи су се навикли на гласине и спекулације. Немам замерки ни на једног од њих. Свакога дана ми на тренинзима показују да можемо да пребродимо кризу, али овде годовримо о екипи која је четврта у Премијер лиги и која се спрема за окршај са Барселоном у Лиги шампиона. То смо заборавили. Дакле, имамо неке успеха. Знамо да није добро кад вежеш два пораза, да ситуација није лака, али можда ће нам то послужити као отрежњење", закључио је Антонио Конте.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар