ЗОИ - Пјонгчанг 2018. - преглед 2. дана...

У марту се борио за живот – 11 месеци касније освојио медаљу! Канађанин Марк Мекморис пре 11 месеци борио се за живот после стравичног пада, а сада на ЗОИ успео је да освоји бронзану медаљу у сноуборду. Крамер олимпијским рекордом до новог злата.  Холандски такмичар Свен Крамер освојио је златну медаљу у брзом клизању на 5. 000 метара. Фуркад подбацио, Пајферу златна медаља! Немачки бијатлонац Арнд Пајфер освојио златну медаљу у спринту на 10 километара, на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Остали спортови 11.02.2018 | 20:45
ЗОИ - Пјонгчанг 2018. - преглед 2. дана...
Пајфер је одлично пуцао у оба сатава, без прмашаја, а добар је био и у трчању, те тако остварио најбоље време и освојио треће злато за Немачку на Играма у Пјногчангу.

Он је трку завршио у времену од 23 минута, 38,8 секунди и тако дошао до првог златног одличја на Олимпијским играма.

Друго место и сребрна медаља припала је Чеху Михаилу Крчмару са 4,4 секунде заостатка, који је такодје пуцао без промашаја. 

Бронзаним одличјем окитио се Италијан Доминик Виндиш са 7,7 секунди лошијим временом од победника и једним промашеним хицем из 10 покушаја. 

Подбацио је тренутно најбољи бијатлонац света Мартан Фуркад који је на циљ дошао тек на седмом месту са 22 секунде заостатка.

Крамер олимпијским рекордом до новог злата! Холандски такмичар Свен Крамер освојио је златну медаљу у брзом клизању на 5.000 метара, на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Он је до трећег олимпијског злата у појединачној конкуренцији дошао новим олимпијским рекордом.

Крамер је трку на 5.000 метара завршио за шест минута, девет скунди и 76 стотинки.

Сребрну медаљу освојио је Канадјанин Тед-Јан Бломен са 1,85 стотинки заостатка, а бронзано одличје припало је Норвежанину Свере Лунде Педерсену који је за две хиљадитинке имао лошије време од Канађанина.

У марту се борио за живот – 11 месеци касније освојио медаљу! Канађанин Марк Мекморис пре 11 месеци борио се за живот после стравичног пада, а сада на ЗОИ успео је да освоји бронзану медаљу у сноуборду.

Мекморису је готово све било сломљено после пада са сноуборда и лекари су му се борили за живот.

Карлица, ребра, вилица, плућа, слезина, рамена – све ово му је страдало (нешто више, нешто мање) марта 2017. године када је доживео стравичан пад.

На срећу свих, Канађанин се опоравио и успео је да испуни норму за Зимске Олимпијске игре у Пјонгчангу. 

Не само што је испунио норму, већ је у Јужној Кореји успео да освоји бронзану медаљу и тако постане херој Игара. 

Злато је отишло Редмонду Џерарду, али велики победник био је Мекморис.

Медаље – Норвежани на 8, Немци и даље најзлатнији! Није се значајно променио поредак медаља на Зимским олимпијским играма после другог дана, највише су их освојили Скандинавци, али немају много злата.

Норвежани су у Пјонгчангу протеклог викенда стигли до осам одличја, али имају само једно најсјајније.

С друге стране, Немци од четири медаље имају три златна па су у том смислу лидери по броју медаља у Јужној Кореји.

Два злата имају Холанђани, а до првог су у недељу стигли и Американци, те Французи и Аустријанци. 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар