ZOI - Pjongčang 2018. - pregled 2. dana...

U martu se borio za život – 11 meseci kasnije osvojio medalju! Kanađanin Mark Mekmoris pre 11 meseci borio se za život posle stravičnog pada, a sada na ZOI uspeo je da osvoji bronzanu medalju u snoubordu. Kramer olimpijskim rekordom do novog zlata.  Holandski takmičar Sven Kramer osvojio je zlatnu medalju u brzom klizanju na 5. 000 metara. Furkad podbacio, Pajferu zlatna medalja! Nemački bijatlonac Arnd Pajfer osvojio zlatnu medalju u sprintu na 10 kilometara, na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Ostali sportovi 11.02.2018 | 20:45
ZOI - Pjongčang 2018. - pregled 2. dana...
Pajfer je odlično pucao u oba satava, bez prmašaja, a dobar je bio i u trčanju, te tako ostvario najbolje vreme i osvojio treće zlato za Nemačku na Igrama u Pjnogčangu.

On je trku završio u vremenu od 23 minuta, 38,8 sekundi i tako došao do prvog zlatnog odličja na Olimpijskim igrama.

Drugo mesto i srebrna medalja pripala je Čehu Mihailu Krčmaru sa 4,4 sekunde zaostatka, koji je takodje pucao bez promašaja. 

Bronzanim odličjem okitio se Italijan Dominik Vindiš sa 7,7 sekundi lošijim vremenom od pobednika i jednim promašenim hicem iz 10 pokušaja. 

Podbacio je trenutno najbolji bijatlonac sveta Martan Furkad koji je na cilj došao tek na sedmom mestu sa 22 sekunde zaostatka.

Kramer olimpijskim rekordom do novog zlata! Holandski takmičar Sven Kramer osvojio je zlatnu medalju u brzom klizanju na 5.000 metara, na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

On je do trećeg olimpijskog zlata u pojedinačnoj konkurenciji došao novim olimpijskim rekordom.

Kramer je trku na 5.000 metara završio za šest minuta, devet skundi i 76 stotinki.

Srebrnu medalju osvojio je Kanadjanin Ted-Jan Blomen sa 1,85 stotinki zaostatka, a bronzano odličje pripalo je Norvežaninu Svere Lunde Pedersenu koji je za dve hiljaditinke imao lošije vreme od Kanađanina.

U martu se borio za život – 11 meseci kasnije osvojio medalju! Kanađanin Mark Mekmoris pre 11 meseci borio se za život posle stravičnog pada, a sada na ZOI uspeo je da osvoji bronzanu medalju u snoubordu.

Mekmorisu je gotovo sve bilo slomljeno posle pada sa snouborda i lekari su mu se borili za život.

Karlica, rebra, vilica, pluća, slezina, ramena – sve ovo mu je stradalo (nešto više, nešto manje) marta 2017. godine kada je doživeo stravičan pad.

Na sreću svih, Kanađanin se oporavio i uspeo je da ispuni normu za Zimske Olimpijske igre u Pjongčangu. 

Ne samo što je ispunio normu, već je u Južnoj Koreji uspeo da osvoji bronzanu medalju i tako postane heroj Igara. 

Zlato je otišlo Redmondu Džerardu, ali veliki pobednik bio je Mekmoris.

Medalje – Norvežani na 8, Nemci i dalje najzlatniji! Nije se značajno promenio poredak medalja na Zimskim olimpijskim igrama posle drugog dana, najviše su ih osvojili Skandinavci, ali nemaju mnogo zlata.

Norvežani su u Pjongčangu proteklog vikenda stigli do osam odličja, ali imaju samo jedno najsjajnije.

S druge strane, Nemci od četiri medalje imaju tri zlatna pa su u tom smislu lideri po broju medalja u Južnoj Koreji.

Dva zlata imaju Holanđani, a do prvog su u nedelju stigli i Amerikanci, te Francuzi i Austrijanci. 

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar