ЗОИ: Организатори истражују напад сервера уочи отварања!

Организатори Зимских олимпијских игара (ЗОИ) у Пјонгчангу саопштили су да истражују могући напад на интернет и бежичне интернет системе.

Остали спортови 11.02.2018 | 19:30
ЗОИ: Организатори истражују напад сервера уочи отварања!
Напад се догодио око 45 минута пре почетка церемоније отварања.

ЗОИ су отворене у петак церемонијом у Пјонгчангу, а портпаролка Организационог комитета Ненси Парк рекла је да министарство одбране и тим задужен за сајбер безбедност истражују због чега је дошло до прекида интернета у петак. 

"То није утицало на церемонију отварања. Све је прошло према плану. Имали смо неке проблеме са нашим унутрашњим системом", рекла је Парк. 

Она је додала да су сви системи "нормализовани" и није навела више детаља, али је и рекла да то не би назвала сајбер нападом. 

Организатори су се извинили свима на које је утицао прекид интернета и навели да то није пореметило догађаје и такмичења. 

Медији у Јужној Кореји навели су да су сервери били угашени, како би се спречило оштећење техничких система, што је изазвало проблеме на сајту ЗОИ. 

Портпарол Међународног олимпијског комитета Марк Адамс рекао је да нису употребљени дронови који су требали да се користе на церемонији отварања. Он је навео да је то била логистичка промена, а није рекао да ли је та одлука била везана за престанак рада интернета.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар