ZOI: Organizatori istražuju napad servera uoči otvaranja!

Organizatori Zimskih olimpijskih igara (ZOI) u Pjongčangu saopštili su da istražuju mogući napad na internet i bežične internet sisteme.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Napad se dogodio oko 45 minuta pre početka ceremonije otvaranja.

ZOI su otvorene u petak ceremonijom u Pjongčangu, a portparolka Organizacionog komiteta Nensi Park rekla je da ministarstvo odbrane i tim zadužen za sajber bezbednost istražuju zbog čega je došlo do prekida interneta u petak. 

"To nije uticalo na ceremoniju otvaranja. Sve je prošlo prema planu. Imali smo neke probleme sa našim unutrašnjim sistemom", rekla je Park. 

Ona je dodala da su svi sistemi "normalizovani" i nije navela više detalja, ali je i rekla da to ne bi nazvala sajber napadom. 

Organizatori su se izvinili svima na koje je uticao prekid interneta i naveli da to nije poremetilo događaje i takmičenja. 

Mediji u Južnoj Koreji naveli su da su serveri bili ugašeni, kako bi se sprečilo oštećenje tehničkih sistema, što je izazvalo probleme na sajtu ZOI. 

Portparol Međunarodnog olimpijskog komiteta Mark Adams rekao je da nisu upotrebljeni dronovi koji su trebali da se koriste na ceremoniji otvaranja. On je naveo da je to bila logistička promena, a nije rekao da li je ta odluka bila vezana za prestanak rada interneta.

Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.