Част отаџбине у борби за част?!

Забрињавајуће је, све што Бакир Изетбеговић ради у остваривању својих циљева, а политичари из Савеза за промене на одређен начин својим дјеловањем то релаксирају и све то сврставају у неке безопасне активности, наводи Одбор оснивача удружења "Част отаџбине".

Република Српска 02.02.2018 | 18:15
Част отаџбине у борби за част?!
Текст преносимо у цјелости:
 
Да ли је баш потребно имати свакодневно испирање мозга у коме се претендује да се Срби, као у фашистичкој Њемачкој или НДХ, прикажу као грађани другог реда. Принцип двоструких стандарда увијек је доводио до разних манипулација или конфликата у којима су они, који су бескурпулозно лагали и почињали сукобе ниског интезитета били у вјечној предности.

Зашто је проблем рећи да политику коју води Бакир Изетбеговић и његови следбеници у континуитету од 1991. године, воде политику по начелима Исламске декларације и стварању унитарне Босне по шеријатским законима.

Забрињавајуће је, све што Бакир ради у остваривању тих циљева, а политичари из Савеза за промене на одређен начин својим дјеловањем то релаксирају и све то сврставају у неке безопасне активности. Која врста права је у питању када Бакир Изетбеговић има ексклузивитет да прича о интегритету БиХ.

Територија, која је па готово омеђена границама бивше Социјалистичке Републике БиХ, је по међународном праву државна заједница два ентитета. Један ентитет је Република Српска, а други босанскохерцеговачка федерација. Сви Срби или бар већина је сагласна са тим и то је "Дејтон", ни мање ни више. Поставља се питање ко није?! Па наравно, Бошњаци, јер они чување интегритета поистовјећују са нестанком Републике Српске.

Они чак нису у стању да изговоре Република Српска, они говоре мањи ентитет, Република Српска и геноцидна творевина. Да ли мислите да то нас не вријеђа, без обзира што вјешто такве приче завршавају са тежњом о тобоже европском путу и плановима, који су искључиво везани само за бошњачке тежње за унитарну исламску државу у срцу Европе.

Да ли некоме нормалном могу сметати два аутопута на релацији Београд-Сарајево? Наравно да не. Међутим, поставља се питање зашто смета да се прави аутопут Приједор-Бањалука-Добој-Модрича-Шамац-Брчко-Бијељина-Угљевик-Зворник-Рогатица-Фоча-Гацко-Требиње, са укрштањем двије, три брзе цесте или аутопута, како би и Срби добили осјећај да нису грађани другог реда.

Да ли можда због реализације дијела овога аутопута није дошло до прављења разних листа. Креирању спискова ове или оне врсте су ужа специјалност микро дјеловања специјалног рата, који је у пуном јеку на Балкану. Наравно због недостака правне сигурности спискови и ширење лажних вијести су ефикасна субверзивна дјелатност, која има за циљ дестабилизацију Српске.

СзП тражећи заједнички пољопривредни регистар и заједнички број за ванредне ситуације је садејство у остваривању Изетбеговићевих циљева, јер дезинформишете свој народ, причајући о техничким питањима, која су дефинисана Уставом Републике Српске. Поред тога омогућавате дијелу међународне заједницу несматено дјеловање за наш нестанак.

Изетбеговић мора схватити, а и сви они, који садејствују са њим, да његова истина није ни обавезујућа нити једина, нити је Босна и Херцеговина његова. Обавеза Уставног суда је да штити загарантова права свих грађана укључујићи и Србе, а не да спроводи одлуке СДА.

Наравно сви унутар бх. државне заједнице, поготово правосудних органа, су дужни да поштују одлуке међународног суда, као што је рецимо пресуда Мектоуф-Дамјановић, а не када су само Бошњаци у питању и то приликом мајоризацији Хрвата. Компромис подразумјева давање обје стране у сукобу, а не да Срби кој су рођени у Српској буду агресори, док су Бошњаци једини домољуби. Нас вређа када не желите да и Срби имају право да воле своју земљу која је ту поред вас. Наша отаџбина је Српска!

Оно што је битно напоменути тамо гдје се проводи та ваша власт и ваше право, Срби нестају са лица земље. Ваша теорија о великосрпској агресији на територији гдје је државноправни наследник од Кнежевине Србије, Краљевине Србије, Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, Краљевине Југославије, ФНРЈ, СФРЈ, па до СРЈ увијек као држава имао Србе као већински народ тј. то су биле државе српског народа, па је стога правно неоџива, без обзира на било чију подршку.

У приватне посјете можете ићи гдје хоћете, али заставу државне заједнице на сто можете ставити само ако престављате исту у складу са Дејтонским споразумом, јер свака друга слика није легитимна. Бакирова шичарџијска калкулација неће проћи без обзира на његове дефиниције дестабилизацијских фактора на Балкану које пласира уз помоћ бјелосвјетских моћника и покушај представе у којој се он пита за све у БХ. Овом прилком потребно је све подсјетити да манир сајавских хаџија почесто се разбије о главу оних који се окупају у слаткоречивом мерхаметлуку.

Паравојне формације у Федерацији БиХ, униформисане и наоружане, увјежбан за преузимање обавеза војске у датом моменту, се налазе под ингеренцијом СДА и Бакира Изетбеговића и стварно постоје широм Босне. Насупрот тога сви Ветерани Републике Српске су потписом БОРС-а престали бити борци, па су их послеиј умјесто заслуженог збрињавања од војника прогласили паравојником и за крај им је планирано да буду ратни злочинци. Само што су стали у строј да покажу како је код Срба дух Светосавља неуништив.

"Истине" које је изрекао квази министар безбједности, о паравојним јединица у Српској, о одвођењу српске дјеце на обучавању у иностранству, о Ветеранима Српске, су пласиране да створе ружну слику о Републици Српској и њеној бесперспекетивности, као и о њеном предсједнику. Зато предлжемо уредништву РТРС да појачају забавни прогорам са чешћим позивањем поменутог квази министра.

Одбор оснивача
"Част отаџбине“

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Инфлација

02.02.2018 18:24

Ова власт штанца ове (не)часне организације као гљиве након кише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја клуб 30

02.02.2018 18:55

Ко стоји иза ових удрузења силних "цасти" разних облика. л ције цасти и од куда им права да репрезентатују моју отадзбину? Гдје сте били, момци, витезови, кад се пуцо? Хајд да измјеримо ратиста кроз која смо просли, а да сте просли висе би цијенили српске команданте: Мехтица, Бојица, Мицица... Данас свака фу.... мозе да буде цаст

Name

Столе

02.02.2018 20:59

Бас сте опасни, имате своју авлију а ми своју, ми цемо своје проблеме рјесавати као и до сада " брацо срби из Србије" , а СДС је ово створио а не сверцер Додик и униститељ овог народа и РС . Овдје нецете проци с тим супљим прицама висе, нису ово 90-е

Name

ПОСАВАЦ

02.02.2018 18:31

Цитајуци овај текст схватио сам, да су , по васем, за све сто не ваља криви СзП.Свака цаст, достојан сте огранак СНСДа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

02.02.2018 20:57

Сви се помињу цаст хм а незнају ни ста знаци цаст

Name

за генерала Анђића

02.02.2018 18:49

Предсједниче "Части".Поздрав из твог Гацка и не заборави да добро памтимо све твоје ријечи које онако пијан и разуздан изговори новембра 1994 у тренутцима највишег страдања наше бригаде.То је твоје морално огледало.А остало ти све заборављамо.Све поратно пустошење Херцеговине и пљачке и преваре ћемо ти опростити али оне ријечи у долини Љуте никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

легија

02.02.2018 18:50

Ово је удружење "Част отимачине"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грк

02.02.2018 18:59

Шта рафи гајба пива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

02.02.2018 19:51

ОВАКВЕ ЧАСТИ СУ НАМ У РАТУ ДОШЛЕ ГЛАВЕ.МНОГИ ТО ЗАБОРАВЉАЈУ ДО ДУШЕ ОНИ КОЈИ СЕ БАВЕ СВИМ И СВАЧИМ КОМЕНТАРИШУ КОГА БРИГА ШТА ЈЕ БИЛО БИТНО ЈЕ ШТА ЈЕ САДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

02.02.2018 20:04

Инфлација ткзв. патриотских организација. Једина патриотска организација је БОРС. Све остало су само Додикови спаваци које исти активира пред изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

02.02.2018 20:24

Да нас је оволико било у рату 94 би се борбе водиле око Љубљане :(

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ 2

02.02.2018 21:14

Па тражите регистар бораца па цете видјети како су многи купили учешће у рату.Тад их штитиле тате и слали туђу дјецу у рат а сад су ти исти у СНСД-у и цувају те који су им продали потврде о учешћу у рату.Зато нема регистра бораца.

Name

Пуца ми ћошак за Бакира

02.02.2018 22:10

Има он довољно незадовољних у ФБИХ! Мени је више стало да се отаџбина брани од ових што ми закидају на превозу, топлом оброку, плати, радном времену! Што многима ни посао не обезбедише! Што уведоше акцизе, купљене дипломе, бахатост, разврат и неморал!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма да

03.02.2018 08:52

Бошњаци су најбројнији па самим тиме у Федерацији БиХ има више социјалних и егзистенцијалних проблема.

Name

Ин

02.02.2018 22:36

Јос једна цаст. сацувај нас бозе иваквих цасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац ВРС

02.02.2018 23:07

П.....м се у овакву част!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕЦАСТ

03.02.2018 06:52

Ово је тако провидно и јасно ко све стоји иза ове наручене Вукотицеве нецасти.Ово је цисто ратнохускацки текст и ово је удар на Републику Српску и БОРС са циљем да се по сваку цијену сачува власт,а Бакир им служи као постапалица за све њихове промасаје.Паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нешто никаква част није горила до зоре

03.02.2018 09:01

Нешто ХВ, ХВО и Армија БиХ нису успјели заузети у јесен 1995.године заузети Бања Луку, Приједор и даље до Дрине. Нешто за вријеме Педије Ешдауна (ту се Милорад додик и Драган Чавић међусобно оптужују) није нико успио 2006.године укинути полицију Републике Српске и уопште Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ