Čast otadžbine u borbi za čast?!

Zabrinjavajuće je, sve što Bakir Izetbegović radi u ostvarivanju svojih ciljeva, a političari iz Saveza za promene na određen način svojim djelovanjem to relaksiraju i sve to svrstavaju u neke bezopasne aktivnosti, navodi Odbor osnivača udruženja "Čast otadžbine".

Republika Srpska 02.02.2018 | 18:15
Čast otadžbine u borbi za čast?!
Tekst prenosimo u cjelosti:
 
Da li je baš potrebno imati svakodnevno ispiranje mozga u kome se pretenduje da se Srbi, kao u fašističkoj Njemačkoj ili NDH, prikažu kao građani drugog reda. Princip dvostrukih standarda uvijek je dovodio do raznih manipulacija ili konflikata u kojima su oni, koji su beskurpulozno lagali i počinjali sukobe niskog inteziteta bili u vječnoj prednosti.

Zašto je problem reći da politiku koju vodi Bakir Izetbegović i njegovi sledbenici u kontinuitetu od 1991. godine, vode politiku po načelima Islamske deklaracije i stvaranju unitarne Bosne po šerijatskim zakonima.

Zabrinjavajuće je, sve što Bakir radi u ostvarivanju tih ciljeva, a političari iz Saveza za promene na određen način svojim djelovanjem to relaksiraju i sve to svrstavaju u neke bezopasne aktivnosti. Koja vrsta prava je u pitanju kada Bakir Izetbegović ima ekskluzivitet da priča o integritetu BiH.

Teritorija, koja je pa gotovo omeđena granicama bivše Socijalističke Republike BiH, je po međunarodnom pravu državna zajednica dva entiteta. Јedan entitet je Republika Srpska, a drugi bosanskohercegovačka federacija. Svi Srbi ili bar većina je saglasna sa tim i to je "Dejton", ni manje ni više. Postavlja se pitanje ko nije?! Pa naravno, Bošnjaci, jer oni čuvanje integriteta poistovjećuju sa nestankom Republike Srpske.

Oni čak nisu u stanju da izgovore Republika Srpska, oni govore manji entitet, Republika Srpska i genocidna tvorevina. Da li mislite da to nas ne vrijeđa, bez obzira što vješto takve priče završavaju sa težnjom o tobože evropskom putu i planovima, koji su isključivo vezani samo za bošnjačke težnje za unitarnu islamsku državu u srcu Evrope.

Da li nekome normalnom mogu smetati dva autoputa na relaciji Beograd-Sarajevo? Naravno da ne. Međutim, postavlja se pitanje zašto smeta da se pravi autoput Prijedor-Banjaluka-Doboj-Modriča-Šamac-Brčko-Bijeljina-Ugljevik-Zvornik-Rogatica-Foča-Gacko-Trebinje, sa ukrštanjem dvije, tri brze ceste ili autoputa, kako bi i Srbi dobili osjećaj da nisu građani drugog reda.

Da li možda zbog realizacije dijela ovoga autoputa nije došlo do pravljenja raznih lista. Kreiranju spiskova ove ili one vrste su uža specijalnost mikro djelovanja specijalnog rata, koji je u punom jeku na Balkanu. Naravno zbog nedostaka pravne sigurnosti spiskovi i širenje lažnih vijesti su efikasna subverzivna djelatnost, koja ima za cilj destabilizaciju Srpske.

SzP tražeći zajednički poljoprivredni registar i zajednički broj za vanredne situacije je sadejstvo u ostvarivanju Izetbegovićevih ciljeva, jer dezinformišete svoj narod, pričajući o tehničkim pitanjima, koja su definisana Ustavom Republike Srpske. Pored toga omogućavate dijelu međunarodne zajednicu nesmateno djelovanje za naš nestanak.

Izetbegović mora shvatiti, a i svi oni, koji sadejstvuju sa njim, da njegova istina nije ni obavezujuća niti jedina, niti je Bosna i Hercegovina njegova. Obaveza Ustavnog suda je da štiti zagarantova prava svih građana uključujići i Srbe, a ne da sprovodi odluke SDA.

Naravno svi unutar bh. državne zajednice, pogotovo pravosudnih organa, su dužni da poštuju odluke međunarodnog suda, kao što je recimo presuda Mektouf-Damjanović, a ne kada su samo Bošnjaci u pitanju i to prilikom majorizaciji Hrvata. Kompromis podrazumjeva davanje obje strane u sukobu, a ne da Srbi koj su rođeni u Srpskoj budu agresori, dok su Bošnjaci jedini domoljubi. Nas vređa kada ne želite da i Srbi imaju pravo da vole svoju zemlju koja je tu pored vas. Naša otadžbina je Srpska!

Ono što je bitno napomenuti tamo gdje se provodi ta vaša vlast i vaše pravo, Srbi nestaju sa lica zemlje. Vaša teorija o velikosrpskoj agresiji na teritoriji gdje je državnopravni naslednik od Kneževine Srbije, Kraljevine Srbije, Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, Kraljevine Јugoslavije, FNRЈ, SFRЈ, pa do SRЈ uvijek kao država imao Srbe kao većinski narod tj. to su bile države srpskog naroda, pa je stoga pravno neodživa, bez obzira na bilo čiju podršku.

U privatne posjete možete ići gdje hoćete, ali zastavu državne zajednice na sto možete staviti samo ako prestavljate istu u skladu sa Dejtonskim sporazumom, jer svaka druga slika nije legitimna. Bakirova šičardžijska kalkulacija neće proći bez obzira na njegove definicije destabilizacijskih faktora na Balkanu koje plasira uz pomoć bjelosvjetskih moćnika i pokušaj predstave u kojoj se on pita za sve u BH. Ovom prilkom potrebno je sve podsjetiti da manir sajavskih hadžija počesto se razbije o glavu onih koji se okupaju u slatkorečivom merhametluku.

Paravojne formacije u Federaciji BiH, uniformisane i naoružane, uvježban za preuzimanje obaveza vojske u datom momentu, se nalaze pod ingerencijom SDA i Bakira Izetbegovića i stvarno postoje širom Bosne. Nasuprot toga svi Veterani Republike Srpske su potpisom BORS-a prestali biti borci, pa su ih posleij umjesto zasluženog zbrinjavanja od vojnika proglasili paravojnikom i za kraj im je planirano da budu ratni zločinci. Samo što su stali u stroj da pokažu kako je kod Srba duh Svetosavlja neuništiv.

"Istine" koje je izrekao kvazi ministar bezbjednosti, o paravojnim jedinica u Srpskoj, o odvođenju srpske djece na obučavanju u inostranstvu, o Veteranima Srpske, su plasirane da stvore ružnu sliku o Republici Srpskoj i njenoj besperspeketivnosti, kao i o njenom predsjedniku. Zato predlžemo uredništvu RTRS da pojačaju zabavni progoram sa češćim pozivanjem pomenutog kvazi ministra.

Odbor osnivača
"Čast otadžbine“

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Inflacija

02.02.2018 17:24

Ova vlast štanca ove (ne)časne organizacije kao gljive nakon kiše.

ODGOVORITE
Name

Ja klub 30

02.02.2018 17:55

Ko stoji iza ovih udruzenja silnih "casti" raznih oblika. l cije casti i od kuda im prava da reprezentatuju moju otadzbinu? Gdje ste bili, momci, vitezovi, kad se puco? Hajd da izmjerimo ratista kroz koja smo prosli, a da ste prosli vise bi cijenili srpske komandante: Mehtica, Bojica, Micica... Danas svaka fu.... moze da bude cast

Name

Stole

02.02.2018 19:59

Bas ste opasni, imate svoju avliju a mi svoju, mi cemo svoje probleme rjesavati kao i do sada " braco srbi iz Srbije" , a SDS je ovo stvorio a ne svercer Dodik i unistitelj ovog naroda i RS . Ovdje necete proci s tim supljim pricama vise, nisu ovo 90-e

Name

POSAVAC

02.02.2018 17:31

Citajuci ovaj tekst shvatio sam, da su , po vasem, za sve sto ne valja krivi SzP.Svaka cast, dostojan ste ogranak SNSDa.

ODGOVORITE
Name

In

02.02.2018 19:57

Svi se pominju cast hm a neznaju ni sta znaci cast

Name

za generala Anđića

02.02.2018 17:49

Predsjedniče "Časti".Pozdrav iz tvog Gacka i ne zaboravi da dobro pamtimo sve tvoje riječi koje onako pijan i razuzdan izgovori novembra 1994 u trenutcima najvišeg stradanja naše brigade.To je tvoje moralno ogledalo.A ostalo ti sve zaboravljamo.Sve poratno pustošenje Hercegovine i pljačke i prevare ćemo ti oprostiti ali one riječi u dolini Ljute nikad.

ODGOVORITE
Name

legija

02.02.2018 17:50

Ovo je udruženje "Čast otimačine"

ODGOVORITE
Name

Grk

02.02.2018 17:59

Šta rafi gajba piva.

ODGOVORITE
Name

BOBA

02.02.2018 18:51

OVAKVE ČASTI SU NAM U RATU DOŠLE GLAVE.MNOGI TO ZABORAVLJAJU DO DUŠE ONI KOJI SE BAVE SVIM I SVAČIM KOMENTARIŠU KOGA BRIGA ŠTA JE BILO BITNO JE ŠTA JE SADA.

ODGOVORITE
Name

Direkt

02.02.2018 19:04

Inflacija tkzv. patriotskih organizacija. Jedina patriotska organizacija je BORS. Sve ostalo su samo Dodikovi spavaci koje isti aktivira pred izbore.

ODGOVORITE
Name

?

02.02.2018 19:24

Da nas je ovoliko bilo u ratu 94 bi se borbe vodile oko Ljubljane :(

ODGOVORITE
Name

BORAC 2

02.02.2018 20:14

Pa tražite registar boraca pa cete vidjeti kako su mnogi kupili učešće u ratu.Tad ih štitile tate i slali tuđu djecu u rat a sad su ti isti u SNSD-u i cuvaju te koji su im prodali potvrde o učešću u ratu.Zato nema registra boraca.

Name

Puca mi ćošak za Bakira

02.02.2018 21:10

Ima on dovoljno nezadovoljnih u FBIH! Meni je više stalo da se otadžbina brani od ovih što mi zakidaju na prevozu, toplom obroku, plati, radnom vremenu! Što mnogima ni posao ne obezbediše! Što uvedoše akcize, kupljene diplome, bahatost, razvrat i nemoral!

ODGOVORITE
Name

ma da

03.02.2018 07:52

Bošnjaci su najbrojniji pa samim time u Federaciji BiH ima više socijalnih i egzistencijalnih problema.

Name

In

02.02.2018 21:36

Jos jedna cast. sacuvaj nas boze ivakvih casti.

ODGOVORITE
Name

Borac VRS

02.02.2018 22:07

P.....m se u ovakvu čast!

ODGOVORITE
Name

NECAST

03.02.2018 05:52

Ovo je tako providno i jasno ko sve stoji iza ove naručene Vukoticeve necasti.Ovo je cisto ratnohuskacki tekst i ovo je udar na Republiku Srpsku i BORS sa ciljem da se po svaku cijenu sačuva vlast,a Bakir im služi kao postapalica za sve njihove promasaje.Pametnom dosta.

ODGOVORITE
Name

nešto nikakva čast nije gorila do zore

03.02.2018 08:01

Nešto HV, HVO i Armija BiH nisu uspjeli zauzeti u jesen 1995.godine zauzeti Banja Luku, Prijedor i dalje do Drine. Nešto za vrijeme Pedije Ešdauna (tu se Milorad dodik i Dragan Čavić međusobno optužuju) nije niko uspio 2006.godine ukinuti policiju Republike Srpske i uopšte Republiku Srpsku.

ODGOVORITE