Изазов опаснији од “плавог кита”

Након "Плавог кита", опасне игре која тинејџере наводи да повређују себе па чак и одузму себи живот, нова игра почела је да кружи међу младима. Ријеч је о изазову "Но Лајкин" због којег се један тинејџер тренутно бори за живот.

Информационе технологије 29.01.2018 | 21:30
Изазов опаснији од “плавог кита”
Изазов "Но Лајкин" (Но Лацкин Цхалленге), што је назив за амерички сленг за "сналажење у било којој ситуацији која вас затекне", судећи према видео снимцима који се могу пронаћи на "Јутјубу" подразумијева препад жртве уз камере које биљеже реакцију нападнуте особе.

На интернету се могу видјети снимци овог изазова у којима тинејџери једни на друге потежу пиштоље, бацају бицикле, изненада нокаутирају једни друге и сличне, углавном врло опасне и насилне ствари.

У изазов се укључио и Шерман Лакланд (21) из Мемфиса, с тим што се "шала" отела контроли. Према његовим ријечима, свог 18-годишњег пријатеља хтио је да уплаши упереним пиштољем, али не заправо и да упуца, што се догодило.

Лакланд каже да је пуцањ био случајан. Ипак, његов пријатељ (17) рањен је у главу, а инцидент се догодио у кафићу у ком су били са друштвом.

"Чуо се пуцањ и тада сам видио да је дечко који је стајао насупрот Лекленда пао на под. Он га је зграбио и викао му да устане", рекао је један од свједока за канал "WМЦ-ТВ".

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар