ЕП: Шпанци добили Македонце! Данци избацили Нијемце?!

Македонци не могу без Лазарова, Данац сија и у 36. години живота.  Узбудљив рукометни дан на Европском првенству у Хрватској. Шпанци разбили Македонце, драма у Вараждину.  Рукометаши Шпаније на спектакуларан начин су се вратили у борбу за полуфинале Европског првенства, декласирали су Македонију 31:20. Да ли је Данска избацила првака Европе?! Рукометаши Данске савладали су Немачку 26:25 (18. :16) у једном од дербија и кључних мечева друге фазе Европског првенства у Хрватској.

Остали спортови 22.01.2018 | 09:30
ЕП: Шпанци добили Македонце! Данци избацили Нијемце?!
Вараждин је у недељу био рукометни центар Европе, јер се у том граду одиграло 2. коло такмичења у Групи ИИ континенталног првенства.

Виђена је једна узбудљива утакмица и једна демонстрација снаге.

Први су на терен изашли Немци и Данци и резултат је био 25:26. Прво полувреме било је веома лоше (9:8), а онда су Данци постигли чак 18 голова играјући у нападу без голмана. Најбољи играч утакмице био је ветеран Ханс Линдберг (36), који је постигао девет погодака и удаљио актуелне прваке од борбе за медаље.

Данци, олимпијски прваци, имају пред собом још једну утакмицу, против Макеоднаца, и ако у њој победе сигурно ће ићи у полуфинале. Са друге стране, Немце држи у игри још само теорија...

Да ли је Данска избацила првака Европе? Рукометаши Данске савладали су Немачку 26:25 (18.:16) у једном од дербија и кључних мечева друге фазе Европског првенства у Хрватској.

Головима Микела Хансена и Ханса Линдберга "викинзи" су у финишу сломили актуелног шампиона Европе који би због овог пораза могао да остане без полуфинала.

Данска после три утакмице у Групи 2 има шест бодова, два више од Немаца, које би касније могла да престигне Македонија, уколико савлада Шпанију.

У последњем колу Данци ће играти са Македонијом, а Немци са Шпанијом, па је извесно да ћемо гледати драматичну борбу за полуфинале. 

Данце је до огромне победе предводио Линдберг са девет голова, док је пет постигао Хансен. Најефикаснији Немац био је Јулијус Кун са шест, а пет је додао Штефен Вајнхолд. 

У другом мечу вечери, Шпанци су и шести пут у исто толико утакмица победили Македонце (31:20), који су на почетку остали без Кирила Лазарова због повреде. Шпански голман Варгас потом се разбранио (18 одбрана), а Едуардо Гурбиндо постигао је шест погодака у мирном тријумфу "фурије", која је постигла чак 13 голова из контранапада.

Највеће изненађење првог дела ЕП је дошло на руб од елиминације иако је уочи друге фазе имали највећи број бодова у Групи 2.

Осим тешког пораза, Македонија је уздрмана и повредом свог најбољег играча Кирила Лазарова, па је питање да ли ће успети да се опорави у последња два меча и настави своју "бајку" у Хрватској.

"Црвена фурија" је овом победом потпуно закомпликовала борбу у вараждинској групи за полуфинале, јер четири тима деле три бода – Данска 6, Шпанија 4, Немачка 4, Македонија 3, с тим што Шпанци и Македонци имају по меч мање.

Шпанци у уторак играју са Словенијом, а Македонци са Чешком. Потом следи дан одлуке, 26 јануар и окршаји Немачка – Шпанија, те Данска – Македонија.

Шпанци су експресно послали Македонце у "нокдаун" са 3:0 у првих пет минута и 6:1 после првих десет. Потом се повредио кључни играч Македонаца Кире Лазаров што их је дотукло.

Раул Гонсалес је био непрелазна препрека на голу Шпаније, а уз то су Македонци силно грешили (14 изгубљених лопти), па "Фурија" стиже и до +10, а на полувреме одлази са огромних 15:6.

Шпанци се нису коцкали у наставку, концентрисали су се на одржавање стечене предности, у лаганом ритму су чекали своје прилике и користили их па су до краја меча само одржавали Македонце на одстојању за коначних 31:20.

Шпанце је до огромне победе "носио" голман Гонсало Перес де Варгас са 18 одбрана, док су се у нападу истакли Едуардо Гурбиндо са шест голова, те Феран Соле и Адријан Фигуерас са по пет.

У редовима Македоније најефикаснији су били Дејан Манасков и Стојанче Стоилов са по четири гола, док је Никола Митревски имао 14 одбрана.

Понедељак је дан за Групу И и утакмицу репрезентације Србије против Француске (18.15 часова).

Табела: Данска 6, Шпанија 6, Немачка 4, Македонија 3, Чешка (-1) 2, Словенија (-1) 1 бод.

преостале утакмице ове групе (пролазе две екипе):

у уторак

Словенија - Шпанија 18.15
Македонија - Чешка 20.30

у среду

Словенија - Чешка 16.00
Македонија - Данска 18.15
Немачка - Шпанија 20.30

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар