EP: Španci dobili Makedonce! Danci izbacili Nijemce?!

Makedonci ne mogu bez Lazarova, Danac sija i u 36. godini života.  Uzbudljiv rukometni dan na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Španci razbili Makedonce, drama u Varaždinu.  Rukometaši Španije na spektakularan način su se vratili u borbu za polufinale Evropskog prvenstva, deklasirali su Makedoniju 31:20. Da li je Danska izbacila prvaka Evrope?! Rukometaši Danske savladali su Nemačku 26:25 (18. :16) u jednom od derbija i ključnih mečeva druge faze Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Ostali sportovi 22.01.2018 | 09:30
EP: Španci dobili Makedonce! Danci izbacili Nijemce?!
Varaždin je u nedelju bio rukometni centar Evrope, jer se u tom gradu odigralo 2. kolo takmičenja u Grupi II kontinentalnog prvenstva.

Viđena je jedna uzbudljiva utakmica i jedna demonstracija snage.

Prvi su na teren izašli Nemci i Danci i rezultat je bio 25:26. Prvo poluvreme bilo je veoma loše (9:8), a onda su Danci postigli čak 18 golova igrajući u napadu bez golmana. Najbolji igrač utakmice bio je veteran Hans Lindberg (36), koji je postigao devet pogodaka i udaljio aktuelne prvake od borbe za medalje.

Danci, olimpijski prvaci, imaju pred sobom još jednu utakmicu, protiv Makeodnaca, i ako u njoj pobede sigurno će ići u polufinale. Sa druge strane, Nemce drži u igri još samo teorija...

Da li je Danska izbacila prvaka Evrope? Rukometaši Danske savladali su Nemačku 26:25 (18.:16) u jednom od derbija i ključnih mečeva druge faze Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Golovima Mikela Hansena i Hansa Lindberga "vikinzi" su u finišu slomili aktuelnog šampiona Evrope koji bi zbog ovog poraza mogao da ostane bez polufinala.

Danska posle tri utakmice u Grupi 2 ima šest bodova, dva više od Nemaca, koje bi kasnije mogla da prestigne Makedonija, ukoliko savlada Španiju.

U poslednjem kolu Danci će igrati sa Makedonijom, a Nemci sa Španijom, pa je izvesno da ćemo gledati dramatičnu borbu za polufinale. 

Dance je do ogromne pobede predvodio Lindberg sa devet golova, dok je pet postigao Hansen. Najefikasniji Nemac bio je Julijus Kun sa šest, a pet je dodao Štefen Vajnhold. 

U drugom meču večeri, Španci su i šesti put u isto toliko utakmica pobedili Makedonce (31:20), koji su na početku ostali bez Kirila Lazarova zbog povrede. Španski golman Vargas potom se razbranio (18 odbrana), a Eduardo Gurbindo postigao je šest pogodaka u mirnom trijumfu "furije", koja je postigla čak 13 golova iz kontranapada.

Najveće iznenađenje prvog dela EP je došlo na rub od eliminacije iako je uoči druge faze imali najveći broj bodova u Grupi 2.

Osim teškog poraza, Makedonija je uzdrmana i povredom svog najboljeg igrača Kirila Lazarova, pa je pitanje da li će uspeti da se oporavi u poslednja dva meča i nastavi svoju "bajku" u Hrvatskoj.

"Crvena furija" je ovom pobedom potpuno zakomplikovala borbu u varaždinskoj grupi za polufinale, jer četiri tima dele tri boda – Danska 6, Španija 4, Nemačka 4, Makedonija 3, s tim što Španci i Makedonci imaju po meč manje.

Španci u utorak igraju sa Slovenijom, a Makedonci sa Češkom. Potom sledi dan odluke, 26 januar i okršaji Nemačka – Španija, te Danska – Makedonija.

Španci su ekspresno poslali Makedonce u "nokdaun" sa 3:0 u prvih pet minuta i 6:1 posle prvih deset. Potom se povredio ključni igrač Makedonaca Kire Lazarov što ih je dotuklo.

Raul Gonsales je bio neprelazna prepreka na golu Španije, a uz to su Makedonci silno grešili (14 izgubljenih lopti), pa "Furija" stiže i do +10, a na poluvreme odlazi sa ogromnih 15:6.

Španci se nisu kockali u nastavku, koncentrisali su se na održavanje stečene prednosti, u laganom ritmu su čekali svoje prilike i koristili ih pa su do kraja meča samo održavali Makedonce na odstojanju za konačnih 31:20.

Špance je do ogromne pobede "nosio" golman Gonsalo Peres de Vargas sa 18 odbrana, dok su se u napadu istakli Eduardo Gurbindo sa šest golova, te Feran Sole i Adrijan Figueras sa po pet.

U redovima Makedonije najefikasniji su bili Dejan Manaskov i Stojanče Stoilov sa po četiri gola, dok je Nikola Mitrevski imao 14 odbrana.

Ponedeljak je dan za Grupu I i utakmicu reprezentacije Srbije protiv Francuske (18.15 časova).

Tabela: Danska 6, Španija 6, Nemačka 4, Makedonija 3, Češka (-1) 2, Slovenija (-1) 1 bod.

preostale utakmice ove grupe (prolaze dve ekipe):

u utorak

Slovenija - Španija 18.15
Makedonija - Češka 20.30

u sredu

Slovenija - Češka 16.00
Makedonija - Danska 18.15
Nemačka - Španija 20.30

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar