ЕП у рукомету: Срби, немате више шта да чекате!

Данас се у Хрватској играју по два меча Групе А и Групе Б, а српски тим од 18. 15 стаје наспрам опасних Швеђана.

Остали спортови 14.01.2018 | 15:30
ЕП у рукомету: Срби, немате више шта да чекате!
Европско рукометно првенство у Хрватској полако се захуктава, а данас су на реду први мечеви другог кола такмичења по групама. Игра се, као што се већ зна, у два термина, те од 18.15 у оквиру Групе А играју Србија - Шведска, од 20. 30 Хрватскас - Исланд, а у Групи Б у првом термину Француска - Аустрија, док дан у Поречу затварају Норвешка и Белорусија.           

Наравно, у нашем фокусу јесу Орлови који су многе разочарали на отварању против Хрватске. Истина, ко је пратио Моззарт Спорт могао је и да очекује тако нешто, па да одигра "непатриотски тикет" против нас и да добије. Остали, који су се надали практично немогућем, били су осуђени на пад. Шта је ту је, наша репрезентација и поред одличних појединаца није у кругу кандидата за високи пласман, а и из оцве переспективе пролазак у другу фазу би био раван ћуду. Јер након Хрвата следе нам данас Швеђани, па потом и Исланђани.

Данашњи противници Србије су изгубили у првом колу од Исланда и то тесно 26:24 захваљујући невероватној одбрани Исланђана. Шведски бедем је попуштао често што се може видети као слабост иначе увек опасних представника Три круне. Оно што већ деценијама одликује наш тим, а то је спорост и тромост, те самим тим игра на снагу и позиционирање више не дају плодова у модерном рукомету. И ако нешто не променимо, и Швеђани ће нас лагано "претрчати".

"Више ћемо трчати против Швеђана", обећао је селектор Јовица Цветковић, "Немамо више шта да чекамо. Шведску ће сада да гледа неко као слабу екипу, али ије слаба, знамо за шта је важила у најави. Изузетно јака репрезентација. Њихов голман није одбранио ништа, а исландски све. То је разлика. Наш циљ је победа у једном од наредна два меча."

Та једна победа је велика као Алпи пошто су нам и преостали противници такви. Високи и застрашујући. Тешко ћемо против њих, мада би нам победа над Шведском практично гарантовала продор у другу фазу у коју иде по три најбоља састава из сваке групе.

У другом мечу Групе А домаћа екипа би победом требало да потврди пласман у наставак такмичења. Вођени пакленим навијачима у сплитском Спаладијуму Ватрени су фаворити за победу над Исланђанима који мајсторски играју одбрану.

У Групи Б која се игра у Поречу дан отвара дуел између Француске и Аустрије. Галски петлови предвођени невероватним Луком Карабатићем, чији је отац баш из овог прелепог истарског, јадранског града требало би да прегазе слабашне опоненте који су пак пружили жилав отпор Белорусима, али су ипак изгубили 26:27.

Баш Белоруси ће од 20.30 бити на великим мукама пошто ће стати наспрам Норвешке којој је мало недостајало да ухвати Галске прелове за кресту, али су ипак поражени 31:32. Викинзи овај пут иду на победу чиме би скоро потпуно осигурали наставак такмиопења, Ако не данас, свакако ће имати лепо прилику против Аустрије на крају такмичења у Групи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар