EP u rukometu: Srbi, nemate više šta da čekate!

Danas se u Hrvatskoj igraju po dva meča Grupe A i Grupe B, a srpski tim od 18. 15 staje naspram opasnih Šveđana.

Ostali sportovi 14.01.2018 | 15:30
EP u rukometu: Srbi, nemate više šta da čekate!
Evropsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj polako se zahuktava, a danas su na redu prvi mečevi drugog kola takmičenja po grupama. Igra se, kao što se već zna, u dva termina, te od 18.15 u okviru Grupe A igraju Srbija - Švedska, od 20. 30 Hrvatskas - Island, a u Grupi B u prvom terminu Francuska - Austrija, dok dan u Poreču zatvaraju Norveška i Belorusija.           

Naravno, u našem fokusu jesu Orlovi koji su mnoge razočarali na otvaranju protiv Hrvatske. Istina, ko je pratio Mozzart Sport mogao je i da očekuje tako nešto, pa da odigra "nepatriotski tiket" protiv nas i da dobije. Ostali, koji su se nadali praktično nemogućem, bili su osuđeni na pad. Šta je tu je, naša reprezentacija i pored odličnih pojedinaca nije u krugu kandidata za visoki plasman, a i iz ocve perespektive prolazak u drugu fazu bi bio ravan ćudu. Jer nakon Hrvata slede nam danas Šveđani, pa potom i Islanđani.

Današnji protivnici Srbije su izgubili u prvom kolu od Islanda i to tesno 26:24 zahvaljujući neverovatnoj odbrani Islanđana. Švedski bedem je popuštao često što se može videti kao slabost inače uvek opasnih predstavnika Tri krune. Ono što već decenijama odlikuje naš tim, a to je sporost i tromost, te samim tim igra na snagu i pozicioniranje više ne daju plodova u modernom rukometu. I ako nešto ne promenimo, i Šveđani će nas lagano "pretrčati".

"Više ćemo trčati protiv Šveđana", obećao je selektor Jovica Cvetković, "Nemamo više šta da čekamo. Švedsku će sada da gleda neko kao slabu ekipu, ali ije slaba, znamo za šta je važila u najavi. Izuzetno jaka reprezentacija. Njihov golman nije odbranio ništa, a islandski sve. To je razlika. Naš cilj je pobeda u jednom od naredna dva meča."

Ta jedna pobeda je velika kao Alpi pošto su nam i preostali protivnici takvi. Visoki i zastrašujući. Teško ćemo protiv njih, mada bi nam pobeda nad Švedskom praktično garantovala prodor u drugu fazu u koju ide po tri najbolja sastava iz svake grupe.

U drugom meču Grupe A domaća ekipa bi pobedom trebalo da potvrdi plasman u nastavak takmičenja. Vođeni paklenim navijačima u splitskom Spaladijumu Vatreni su favoriti za pobedu nad Islanđanima koji majstorski igraju odbranu.

U Grupi B koja se igra u Poreču dan otvara duel između Francuske i Austrije. Galski petlovi predvođeni neverovatnim Lukom Karabatićem, čiji je otac baš iz ovog prelepog istarskog, jadranskog grada trebalo bi da pregaze slabašne oponente koji su pak pružili žilav otpor Belorusima, ali su ipak izgubili 26:27.

Baš Belorusi će od 20.30 biti na velikim mukama pošto će stati naspram Norveške kojoj je malo nedostajalo da uhvati Galske prelove za krestu, ali su ipak poraženi 31:32. Vikinzi ovaj put idu na pobedu čime bi skoro potpuno osigurali nastavak takmiopenja, Ako ne danas, svakako će imati lepo priliku protiv Austrije na kraju takmičenja u Grupi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar