Седам мијеста гдје су температуре од 20 степени стална појава

Док сви причају о скијању, ви почните да причате о пливању и ако вам се укаже прилика, отпутујте на нека места где и у првом месецу у години сунце незаустављиво греје.

Путовања 08.01.2018 | 14:19
Седам мијеста гдје су температуре од 20 степени стална појава
Лансароте
На овом канарском острву температуре у јануару показују 20 степени Целзијусових, тако да је сасвим могуће сунчати се на плажама или кренути у истраживање националног парка. Смештај је разноврстан, а ако се одлучите да "зимујете“ на високој нози нећете погрешити ако одаберете ово место.

Зеленортска Острва
Вулканска острва у близини западноафричке обале идеална је дестинација за провођење одмора у јануару. Двадесет и нешто степени натераће вас да потражите сунцобран на плажи, а с обзиром на то да је реч о некадашњој португалској колонији, ни летови до овде нису проблем, јер су из Лисабона релативно чести.

Света Луција
Није никаква мудрост препоручити ову карипску државицу, слажемо се, али ако сте у потрази за тиркизним морем, белим песком и осталим дивним стварима, потражите Свету Луцију и проведите незаборавни одмор на плажи усред зиме.

Гоа
Наводно је јануар најхладнији месец, али не морате претерано да се бринете, јер ово „најхладнији“ значи да температура понекад пада испод 30. Индијска покрајина некад је била позната по лудим забавама где се живи на најбоље. Слична је ситуација и данас, али су у међувремену овде никли и многобројни ресорти, тако да, све зависи од вас и од одабира одмора какав преферирате.

Ипак, ако вам је и даље незамисливо купање и лежање на плажама у првом месецу, и за то постоји решење. Једноставно већ сад купите карте за пролеће кад су следеће дестинације одличан избор.

Мароко
Јануарско сунце Маракеша гријаће вас са двадесетак степени, па ће вам шопинг у малим улицама бити врло пријатан. Наравно, овде плаже и много другог садржаја чини ову џаву примамљивим местом за одмор

Сент Винсент и Гренадини
Ово заиста звучи егзотично, а ми се након Свете Луције поновно враћамо на Карибе. Јануар је овде „вансезонски“, па су и цене аутоматски значајно ниже. Ипак, и даље је све скупо за џеп просечног Србина, па овај карипски рај остаје само за ове са високим примањима.

Португал
Земља фада и пријатне температуре увек је добар одабир, а уколико желите да избегете гужву у летним месецима, добра је идеја да у пролеће посетите покрајину Алгарве на југу земље. Научите да сурфујете, планинарите и уживајте у предивној природи јужног Португала.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вип-тетка Сплит

11.01.2018 16:41

Код мене у спавацу собу је увик 20 ступњева.

ОДГОВОРИТЕ