Насип није био мјесто убиства

Јелена Крсмановић Марјановић (33), пјевачица “Гранда”, која је 3. априла 2016. нађена мртва у каналу пуном воде на насипу Црвенка у Борчи, није убијена на мјесту на којем је њено тијело пронађено.

Србија 28.12.2017 | 11:01
Насип није био мјесто убиства
Њен убица добро је познавао насип, резултати су најновије форензичке 3Д реконструкције, коју је обавио Центар за форензичка истраживања из Новог Сада.

Ненад Шипка, директор ЦФИ, представио је резултате до којих је дошао његов тим стручњака, анализирајући насип Црвенка и објаснио је да је реконструкција рађена на основу фотографија с увиђаја, обдукционог налаза и изјава Зорана Марјановића, Јелениног супруга.

''Приликом анализе лица места проналаска тела Јелене Крсмановић Маријановић, уочили смо да је насип једино место одакле се може доћи до воде, а да се не ломи шибље које обилно расте поред канала. Из овога смо извукли закључак да је убица, или особа која је довезла Јеленино тело, добро познавала насип - каже Шипка и додаје да сходно томе следи "да је убица унапред морао да зна за ово место и да ту може да приђе води и да баци тело, а да не остави траг тканине, коже или крви на шибљу које обилно расте поред канала".

Објашњавајући резултате 3Д реконструкције, Ненад Шипка је навео да његов тим искључује могућност да је Јелена убијена на насипу.

''Искључује се могућност да је ту усмрћена, у ближој и у даљој околини лица места проналаска тела. У ближој околини нису пронађени трагови крви, а нема никаквог логичког објашњења зашто би убица носио тело више стотина метара, да би га баш овде бацио у воду, при томе ризикујући да буде виђен и касније идентификован - наводи директор ЦФИ, кога је ангажовала породица Крсмановић, како би детаљном и озбиљном анализом открили мистерију Јелениног убиства''.



Подсјетимо, у наредби за хапшење и спровођење истраге против Зорана Марјановића, мужа убијене пјевачице, који је, за сада, једини осумњичени за овај злочин, као мјесто убиства наводи се канал на насипу у којем је тијело и нађено. Центар за форензичка истраживања, који је од јуна ове године укључен у случај, који не престаје да интригира јавност у Србији, прије неколико месеци урадио је и дјелимичну реконструкцију убиства. Они су од самог почетка тврдили да Јелена није убијена на насипу, а за то су изнијели и низ доказа.

Оно што је, осим места злочина, спорно за ЦФИ јесу и датум и вријеме убиства.

''Зоран Маријановић је дао изјаву да су он, Јелена и њихова ћерка Јана дошли на насип 2. априла 2016. око 15 сати, те да је он остао да се игра са Јаном, док је Јелена отишла да трчи. У једном тренутку он је њу изгубио из вида. Ову изјаву смо анализирали више десетина пута и закључили смо да се она никако не уклапа са материјалним траговима до којих смо дошли разним каналима. Даљи ток истраге ће показати да ли смо били у праву или не по питању тога да је Јелена убијена на неком другом месту, а не на насипу, као и да се догађај одиграо у ноћи између 1. и 2. априла 2016, а не по дану 2. априла, како то Зоран тврди'', рекао је Ненад Шипка.

Реконструкција иде у тужилаштво

Ненад Шипка најавио је да ће њихову 3Д реконструкцију добити и Више јавно тужилаштво у Београду, које води истрагу, али и одбрана Зорана Марјановића.

''Урађену 3Д реконструкцију прослиједићемо заменику вишег јавног тужиоца Љубици Веселиновић и адвокатима са Вељком Делибашићем и Николом Думнићем на челу'', рекао је Шипка.

Извор: Ало

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Туга

28.12.2017 10:28

Зна ли ико гдје је Јана кцерка,колико је она имала,година,мозе ли она помоци кроз разговор,како се мама одвојила од ње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

28.12.2017 10:31

ЈАДНА ЈЕ СРБИЈА СА ОВАКВИМ ЕКСПЕРТИМА ФАМИЛИЈА МАРИЈАНОВИЋ ЈЕ ПОРЕМЕЋЕНА. КО СЕ СА ЊИМА ДРУЖИО ТАЈ НИЈЕ ДОБАР СА ГЛАВОМ ТО ВИДИ СВАКО КО ХОЋЕ КО НЕЋЕ НЕКА МУ ЈЕ СА СРЕЋОМ.

ОДГОВОРИТЕ