Јокић искључен, Тео 10ас против Богдана, Боби 6п!

Четворица српских кошаркаша наступила су протекле ноћи у НБА лиги и имали солидне учинке, а опет је у центру пажње био Никола Јокић.  Тео надиграо Богдана, Јокић "пао" на фору! Играо је и Боби и убацио све поене од када је ушао до краја утакмице. Ево свих детаља. . .

Кошарка 27.12.2017 | 09:45
Јокић искључен, Тео 10ас против Богдана, Боби 6п!
Центар Денвер Нагетса је постигао 13 поена (4/10 из игре) уз седам скокова и пет асистенција, пре него што је искључен због ударања Јонаса Јеребка.

"Трчали смо паралелно и почео је да ме удара у мене, једном, други, трећи пут. Када сам видео да ће још једном покушао сам да га "препливам" да се ослободим и ударио га. Нисам то урадио намерно, изненадило ме искључење. Да желим да ударим човека, не бих га ударио тако", рекао је Јокић. 

Након његовог искључења Јута је брзо смањила заостатак против Денвера са -21 на -14, али су Нагетси ипак убедљиво славили 107:83.



Најефикаснији у тиму Нагетса био је Џамал Мареј са 22 поена уз осам скокова, 16 је додао Треј Лајлес уз такође осам ухваћених лопти, док су по 15 убацили Вилсон Чендлер и Гери Херис. 

Џез је предводио Дерик Фејворс са 20 поена и шест скокова, по 13 су постигли Јеребко и Донован Мичел који је имао и шест асистенција.

У веома важној утакмици када су позиције за плеј-оф у питању, Јута Џез искористила је искључење Николе Јокића и 21 поен предности Денвер Нагетса у Колораду "на брзака" претворила у 14 минуса, али се тада укључио Џамал Мареј и серијом поена одбио последњи напад "џезера".

Јокић, који је очигледно био мета шведског интернационанца Јонаса Јеребка, насео је на провокацију при резултату 79:65, покушао у рукометном маниру руком да "заобиђе" Јеребка, али се овај у међувремену довољно приближио тражећи трећи или четврти контакт у размаку од неколико секунди и "извукао" ударац српског кошаркаша на који је један од тројице судија енергично реаговао показујући "Џокеру" пут у свлачионицу.

Иако је било очигледно да Јокић нема намеру да удари Швеђанина, очигледно је и да је извукао дебљи крај у овој малој европској чарки на америчким паркетима.

Оно што Јеребку и осталима није успело је да избаце Нагетсе из ритма на овај начин, па је Јокићев тим после "брејкова" на гостовањима Портланд Трејблејзерсима и Голден Стејт Вориорсима забележио трећу узастопну победу – 107:83.

До тренутка када је испраћен на хлађење, Јокић је постигао 13 поена, уз седам асистенција и пет скокова, шутирајући 4/10 из игре за 11 поена "плуса" са њим на паркету.

"Трчали смо један поред другог и почео је да ме гура. Први пут, други пут, трећи пут... покушао сам да замахнем преко њега и ударио га. Да сам хтео да га ударим, сигурно га не бих ударио тако. Није ми уопште то била намера. Био сам изненађен када су ме искључили", рекао је Јокић видно узнемирен, одговорио да не мисли да је мета противничких играча ове сезоне и потом замолио новинаре да му не постављају више питања о том инциденту.

Мареј је погодио 22 поена за просек од 17,7 по мечу у децембру. 

Са скором 12-3 код куће, Денвер путује у Минесоту на дуел са Вулвсима који су један од та три тима са "брејком" у Колораду.

У Лос Анђелесу међусобни окршај имали су Милош Теодосић и Богдан Богдановић. Теови Клиперси су били доминантни над Богдановим Кингсима са 122:95. 

Теодосић је постигао осам поена (3/9, 2/5 тројке), уз десет асистенција и четири скока, док је Богдановић постигао девет поена (4/10, 1/3 тројке), уз по три скока и асистенције, те једном украденом лоптом.



Најефикаснији у екипи Клиперса био је резервиста Монтрезл Харел са 22 поена и осам скокова, док је 21 додао Лу Вилијамс.

Џамил Вилсон је убацио 17 поена, док је Диандре Џордан забележио дабл-дабл са 13 поена и 15 скокова. Клиперси су играли без повређеног Блејка Грифина, чији се повратак очекује у петак против Лејкерса.

Кингсе је предводио Вили Коли-Стајн са 17 поена, седам скокова, четири украдене лопте и три асистенције, док су по десет убацили Бади Хилд и Малаки Ричардсон.

Милош Теодосић пропустио је прву овосезонску победу Лос Анђелес Клиперса над Сакраменто Кингсима због повреде, али је у другој утакмици био у свом елементу.

Тео је у "Стејплс центру" мамио уздахе и аплаузе, пре свега асистенцијама, водећи свој тим до убедљиве победе над гостима из престонице Калифорније – 122:95.

Са Теодосићем на паркету Клиперси су направили 18 поена предности и поставили рекорд сезоне када су убачени поени у првом полувремену у питању. Серијом 37:14 у другој четвртини, екипа тренера Дока Риверса отишла је на одмор при резултату 71:53.

Од тог тренутка, посао су преузели резервисти који су надиграли "клупу" Кингса укупним резултатом 72:43 и померили екипу на победу заостатка за деветопласираном Јутом Џез.

Теодосић је за 21 минут на паркету погодио две од пет тројки, убацио осам поена, имао четири скока и десет асистенција на само једну изгубљену лопту. За трећу победу тима у последња четири меча заслужни су и резервисти, пре свих Монтрези Харел, који је до 22 поена стигао уз пет тројки из седам покушаја.

Лу Вилијамс погодио је 21 поен, док је 27-годишњи "руки" са стажом у Италији и Порторику, Џамил Вилсон, као стартер убацио 17 поена шутирајући тројке пет од седам.

Занимљиво, публика у Лос Анђелесу скандирала је: "Wе wант Винце, wе wант Винце" почетком другог полувремена тражећи од тренера Сакрамента, Дејва Јергера, да уведе у игру легендарног Винса Картера, најстаријег играча лиге, који игра последњу сезону у живописној каријери.

Јергер је овај меч почео са Богданом Богдановићем на клупи, али је наш репрезентативац на крају провео 29 минута на паркету, погодио четири шута из десет покушаја и стао на девет поена, три скока, четири асистенције и три изгубљене лопте.

Само тројица играча Кингса била су "двоцифрена": Вили Коли-Стајн са 17, односно Бади Хилд и Малачи Ричардсон са по десет поена, чиме је екипа потврдила статус најлошијег напада лиге.

Тај напад у наредној утакмици дочекује Кливленд Кавалирсе, док ће Клиперси у петак увече играти у истој дворани, али као гости, ривалима из Ел-Еја, Лејкерсима.



Заиграо је Бобан Марјановић и с обзиром на минутажу био сјајан. Центар Детроита је у победи Пистонса над Индијана Пејсерсима 107:83 постигао шест поена за само три минута на паркету. Погодио је сва четири слободна бацања и једни покушај из игре.

Меч је обележио Тобајас Херис са 30 поена, од чега 21 у првој четвртини који су Пистонси добили 40:19 и већ тад преломили меч. Херис је погодио седам од осам покушаја за три поена на мечу, а укупно десет од 11 шутева из игре.

Имао је сјајну подршку Андреа Драмонда са дабл-даблом од 21 поена и 18 ухваћених лопти, док је Реџи Џексон поделио 13 асистенција.

Пејсерсе је предводио Виктор Оладипо са 13 поена, док су по десет постигли Бојан Богдановић, Мајлс Тарнер и Домантас Сабонис.

Бобан Марјановић добио је три минута и 29 секунди у "гарбаге тиме" периоду утакмице након што су Детроит Пистонси обезбедили победу над ривалима, Индијана Пејсерсима и, испоставило се, постигао свих шест поена за домаћина до последње сирене без изједног промашаја.

"Боби" је убацио шут из игре, па сва четири пенала за коначних 107:83 (што је био резултат и на Јокићевом мечу).

Спарси коначно комплетни, Булси су Миротић! Комплетни Сан Антонио Спарси, сјајни Никола Миротић, крај серије Торонто Репторса, те закуцавање Тајсона Чендлера за победу, обележили су НБА вече.

Први пут ове сезоне Грег Поповић је имао на располагању све своје играче, а резултат тога је била рутинска победа Сан Антонио Спарса над Бруклин Нетсима 109:97.

Почели су нестрпљиво, тромо уз доста оклевања и грешака, али су постепено Тексашани постајали све опуштенији и напредовали до коначне победе.

Кавај Ленард је постигао 21, Ламаркус Олдриџ 20 поена уз девет скокова, а Пау Гасол забележио дабл-дабл са 15 поена и 11 ухваћених лопти, уз пет асистенција.

Нетсе, који су поражени 15. пут у низу у Сан Антонију, предводио је Крис Лаверт са 18 поена и пет асистенција, 15 је додао Алан Креб, 13 је додао Ронде Холис-Џеферсон, а по 12 су имали Спенсер Динвиди и Џерет Ален.

Чикаго Булси су потпуно други тим са Николом Миротићем, надиграли су и Милвоки Баксе 115:106, за осму победу у десет мечева откако се "Шпанац" вратио у тим.

Подгоричанин је доминирао са 24 поена и осам скокова за 28 минута на паркету као резервиста "бикова". Пратили су га Крис Дан са 20 поена и 12 асистенција, те Џру Холидеј са 15 поена.

С друге стране, Баксима није помогло још једно одлично издање Јаниса Адетокумба са 28 поена (11/17 из игре), седам скокова и четири асистенције, те 22 поена Ерика Бледсоа.

Мајами Хит је убедљиво савладао Орландо Меџик 107:89, први пут у последњих пет дербија Флориде, за четврту позицију на Истоку. Хит је успео да преокрене -10 из трећег периода феноменалном последњом четвртином 39:21.

Истакли су се Џош Ричардсон са 20 поена, седам скокова и пет асистенција, те Вејн Елингтон са 18 поена, уз шест тројки из десет покушаја, од чега три у последња три и по минута.

Кели Олињик је забележио дабл-дабл са 15 поена и 12 скокова, а одличан је био и Горан Драгић са 14 поена, шест асистенција и четири ухваћене лопте.

Далас Меверикси прекинули су серију Торонто Репторса од шест победа да 98:93 у Тексасу. Јунак је био ветеран Хосе Хуан Бареа са 20 поена, укључујући преломно полагање у последњим секундима.

Други ветеран Дирк Новицки га је пратио са 18 поена уз седам скокова и три блокаде, док је Харисон Барнс додао 16 поена уз десет скокова, док је 15 убацио Максимилијан Клебер.

Репторсе је предводио Кајл Лаури са 23 поена, Јонас Валанчунас је додао 17 уз 11 скокова, Серж Ибака имао 11 поена и 12 ухваћених лопти, док је Демар Дерозан погодио само три од 16 шутева за тек осам поена на мечу.

Финикс Санси савладали су Мемфис Гризлисе 99:97, закуцавањем Тајсона Чендлера 0,4 секунди пре краја утакмице, на додавање Драгана Бендера.

Сансе је током меча предводио Девон Букер са 32 поена, шест асистенција и пет скокова, Ти Џеј Ворен је додао 17, а Алекс Лен 12 поена.

Код Гризлиса су се истакли Тајрик Еванс са 25 поена уз по пет скокова и асистенција, 18 је убацио Марк Гасол, а 12 Ендру Херисон.

Резултати:

Детроит - Индијана 107:83
/Херис 30, 6 ск - Оладипо 13, 3 ас/

Далас - Торонто 98:93
/Клебер 15, 8 ск - Лаури 23, 8 ск, 6 ас/

Мајами - Орландо 107:89
/Ричардсон 20, 7 ск, 5 ас - Пејтон 19, 8 ск, 6 ас/

Милвоки - Чикаго 106:115
/Адетокунбо 28, 7 ск, 4 ас - Дан 20, 2 ск, 12 ас/

Сан Антонио - Бруклин 109:97
/Гасол 15, 12 ск, 5 ас - Леверт 18, 5 ас, 2 укр/

Денвер - Јута 107:83
/Мареј 22, 6 ск, 2 ас - Фејворс 20, 6 ск, 2 ас/

Финикс - Мемфис 99:97
/Букер 32, 5 ск, 6 ас - Еванс 25, 5 ск, 5 ас/

Л. А. Клиперс - Сакраменто 122:95
/Харел 22, 8 ск, 3 ас - Коли-Стајн 17, 7 ск, 3 ас/

Исток: Бостон 27-10, Торонто 23-9, Кливленд 24-10, Детроит 19-14, Вашингтон 19-15, Индијана 19-15, Милвоки 17-15, Мајами 18-16, Њујорк 17-16, Филаделфија 15-18, Бруклин 12-21, Шарлот 12-21, Чикаго 11-22, Орландо 11-24, Атланта 8-25.

Запад: Голден Стејт 27-7, Хјустон 25-7, Сан Антонио 24-11, Минесота 21-13, Оклахома 19-15, Денвер 19-15, Портланд 17-16, Њу Орлеанс 17-16, Јута 15-20, Л. А. Клиперс 14-19, Финикс 13-23, Л. А. Лејкерс 11-21, Сакраменто 11-22, Мемфис 10-24, Далас 10-25.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар