Водитељка РТС о животу и послу

Наташа Миљковић открила шта јој се све дешава у животу и како се носи са тим.

Забава 13.12.2017 | 15:58
Водитељка РТС о животу и послу
Водитељка Наташа Миљковић не крије да је новинарство заволела још као дете, а пред ТВ камере први пут је стала са 14 година. У каријери дугој четврт века Наташа је била заштитно лице Телевизије БК, али и јавног сервиса, на којем је дуже од деценије уређивала и водила разне емисије. Због тога, тврди, да је добра припрема најбољи савезник сваком водитељу у живом програму, али да је импровизација вештина која се стиче захваљујући искуству.

У разговору за „Ало!” Наташа је испричала како реагује када се у живом програму десе непредвиђене ситуације, али и зашто је недавно гостовање колеге Аце Стојановића подигло толико прашине.

- Постоји једно правило које сам са годинама рада на телевизији прихватила, а које се зове „представите слона”. Наиме, мени се дешавало да голуб улети у студио и да почнемо сви да га се плашимо, да пукне рефлектор насред студија. Дешавало ми се да гост проспе кафу насред стола и по мени... Дакле, када слон уђе у просторију, морате да кажете „слон је ту”, било да је слон кафа која се просула, колега који је дошао неприпремљен или је закаснио на гостовање... Гледаоци морају то да знају, а ја искрено мислим да их и радује када то знају - каже Наташа и објашнава како је решила ситуацију када је „слон” био колега који је дошао неприпремљен у њену емисјију „Тако стоје ствари”.

- Недавно гостовање Аце Стојановића, иако је у студио дошао неприпремљен, испало је заиста феноменално. Аца увек дође раније и каже шта ћемо радити и, у суштини, нема ту велике припреме. Издиктира пет тема и ја водим као да знам о чему се ради и у таквим ситуацијама, моја вештина као водитеља је сразмерна импровизовању на лицу места. Међутим, овог пута је он дошао касно и неспреман, али смо ми од тога направили одличну забаву. За 25 година, колико радим на телевизији, научила сам да живи програм не трпи једино непрофесионализам, глупост и бахатост, а нас двоје нисмо показали ништа од тога. Напротив, показали смо шта се дешава када гост стигне у студио минут пред укључење камера, а то је честа ситуација на телевизији - каже Наташа и додаје:

- После толико година у послу немам више страх од слонова у студију, већ им се неизмерно радујем, јер су они изазов и мој посао чине занимљивим. И ми који смо испред камера смо такође људи, као и они који нас гледају, и не верујем да гледаоци код својих кућа очекују намргођене испрограмиране роботе - прича Наташа, која је од емисије „Тако стоје ствари” направила најгледанији формат у непопуларном јутарњем термину. - Пре две године ми је речено да треба да „попуним термин”, али када сам први пут то јавно рекла у једном интервјуу, стигла ми је порука у којој је писало да није било потребно попунити термин, већ га напунити квалитетним садржајем. Тако је мени речено тада, а ја вам најискреније преносим - каже на крају Наташа.

Срђан и ја само остали породица

Наташа Миљковић је из везе са Срђаном Тимаровим добила сина Лазара, а упркос чињеници да су обоје у новој вези, водитељка каже да је са бившим партнером остала у сјајним односима. Наиме, водитељка је дуже од годину дана у вези са бизнисменом Жарком Тарићем, који је старији од ње 14 година.

- Срђан, Лазар и ја смо остали породица, мало проиширена и необична, али и даље смо породица - рекла је Наташа. На питање да ли јој је било непријатно када се на премијери филма „Стадо” срела са бившим партнером и његовом новом девојком Наташа каже:

- И Жарко би дошао, али те вечери није био у земљи. Не разумем зашто мој приватни живот изазива толико интересовања.

(Ало)

Коментари / 0

Оставите коментар