И Барса у игри за Сергеја!

Трансфер гуру стигао у Рим, али прва мета је Холанђанин! Ни Каталонци нису имуни на једног од најтраженијих фудбалера данашњице.

Фудбал 14.12.2017 | 23:10
И Барса у игри за Сергеја!
Барселонин директор Роберт Фернандез и његов сарадник Урбано Ортега су синоћ били у свечаној ложи римског Олимпика на мечу Лација и Торина. Долазак главнокомандујућег Барсиног човека за трансфере је у Италији одмах изазвао узбуђење.

Италијански медији су прво пренели да је Фернандез гледао Сергеја Милинковић Савића,Стефана де Фраја и Луиса Алберта из Лација, као и Андреу Белотија из Торина. Али добро обавештени каталонски Мундо Депортиво је ипак дошао до правих информација. Главни разлог Фернандезове и Ортегине посете Олимпику је Стефан де Фрај, Милинковић Савић је тек опција, док за Албверта и Белотија не постоји ни интересовање.

Барселонини челници су били на утакмици Лација и прошлог октобра. И тада је разлог био Стефанде Фрај. Холандски штопер је тренутно један од најтраженијих дефанзиваца Европе. Стуб је одбране Лација, свеједно му је да ли игра у формацијама са тројицом или четворицом у последњој линији, истиче му уговор на крају сезоне, а и холандска је школа што је јако битно у Каталонији.

Де Фрај преговара са Лацијем око новог уговора, али ти преговори не иду најбоље. Он је вољан да испоштује клуб и продужи сарадњу ако добије фиксну откупну клаузулу за наредно лето од 30.000.000 евра. Газда Лотито то засад одбија и ризикује да га изуби за џабе. А већ месецима око Холанђанина облеће и Јувентус који га наговара да сачека истек уговора и прикључи им се у јуну као слободан играч. Барса је спремна да га доведе већ у јануару и да плати за то. Иако на Камп Ноу тада стиже и колумбијски штопер ЏериМина из Палмеираса, Каталонци су у страху да ће Маскерано већ у јануару напустити клуб и зато желе да се обезбеде. Де Фрај је боља опција од Мине којем ће бити потребно време да се привикне на европски фудбал. Зато је Холанђанин у фокусу Барселониних челника који желе да се распитају за услове под којима могу да га добију већ у јануару.

Али Барсини челници нису имуни ни на Милинковић Савића. Када се појави играч таквог потенцијала, обавеза великих клубова је да буду у игри и у Барселони не желе ништа да препусте случају. Лацио тражи преко 100.000.000 евра за свог највреднијег играча и Барса је један од ретких клубова који може то себи да приушти. Јувентус је највише загризао за Србина, али неће мочи да издржи финансијку трку са манчестерским гигантима, могуже и Пари Сен Жерменом који је такође заиграо. Ако уђе и Барса у игру, онда ће Лотито имати лицитацију великана какву је прижељкивао.

По стилу игре, Милинковић Савић више припада Јувентус или манчестерским ривалима, него Барселони. Али врхунски клуб и врхунски играч се увек „нађу“ без обзира на различитости. Барсин тренер Валверде је променио формацију на везни ред са четворицом и то би могло да отвори врата Србину. Тренутно су у вези Барсе „закуцани“ Бускетс, Паулињо, односноИнијеста и Ракитић по боковима. Сви имају дугорочне уговоре, али полако мора да се размишља о заменама за Инијесту и хрвата. Милинковић Савић је засад само на радару Барселоне која ће сигурно урадити најдетаљније анализе ако буде решила да уђе у конкретну борбу за његов аутограм наредног лета. Може да плати онолико колико Лотитотражи, па не треба искљулити могућност да СМС заигра у земљи у којој се родио. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар