"Фудбалски Оскар" за Миралема Пјанића!

Репрезентативац Босне и Херцеговине Миралем Пјанић изабран је у идеалан тим прошле сезоне у Серији А, а најбољи играч Италије у прошлој години био је његов саиграч из Јувентуса Ђанлуиђи Буфон.

Фудбал 28.11.2017 | 18:15
"Фудбалски Оскар" за Миралема Пјанића!
У Италији је у понедјељак касно увече организована додјела награда најбољим фудбалерима, коју традицонално организује тамошње удружење играча, међу којим се нашао и везиста Јувеа и селекције БиХ Миралем Пјанић.

"Фудбалског Оскара" Италије је осим Пјанића и играча године Буфона, добило још пет фудбалера "Старе даме" - Алекс Сандро, Гонзало Игуаин и Паоло Дибала, али и тадашњи чланови бјанконера Дани Алвеш и Леонардо Бонући, који су у међувремену напустили торински клуб и појачали Пари сен Жермен односно Милан.

Награду за најбољег тренера добио је стратег Наполија Маурицио Сари, а тимом године проглашен је шампион Јувентус.

Идеалних 11 у прошлој сезони Серије А

Голман: Ђанлуиђи Буфон (Јувентус),

Одбрана: Дани Алвеш (еx-Јувентус, ПСЖ), Леонардо Бонући (еx-Јувентус, Милан, Калиду Кулибали (Наполи), Алекс Сандро (Јувентус),

Везни ред: Миралем Пјанић (Јувентус), Мерек Хамшик (Наполи), Рађа Наинголан (Рома),

Напад: Дрис Мертенс (Наполи), Гонзало Игуаин (Јувентус), Пауло Дибала (Јувентус).

Пјанић је на церемонији додјеле награда италијанским медијима говорио о предстојећем дербију у Напуљу, који ће због повреде пропустити нападач Јувеа Гонзало Игуаин, некадашњи члан Наполија.

"С обзиром да неће бити Игуаина, учинићемо све да освојимо три бода због њега. Биће то меч два одлична тима који се боре за титулу шампиона. Јако поштујемо Наполи због све што је учинио до сада. У петак ће бити лијепа фудбалска ноћ у којој ћемо бити јако мотивисани. Мало заостајемо бодовно, али надамо се тријумфу. Желимо да побиједимо иако смо свјесни да ће бити јако тешко славити на 'Сан Паолу'. Али, наш првенствени циљ је 'скудето' и желимо да га одбранимо", изјавио је Пјанић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Нако

28.11.2017 18:49

Босно, имас и ти свјетло на крају тунела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхристиан Сwеден

28.11.2017 19:15

Оног тренутка кад оде из Босне онда нема ниста висе са Босном, мозе он бити муслиман, али требао је то добити у Босни да би имао несто са босном, медјутим није.

Name

Ре Шведјанин

28.11.2017 21:59

Значи, Коларов није Србин него православац јер игра ван Србије?