Бинић: Терзићу, хоћеш ти да преузмеш ФСС?!

Терзићу, кандидуј се за председника ФСС! Члан Извршног одбора ФСС задужен за регуларност такмичења Драгиша Бинић оценио је да Црвена звезда и Партизан препуцавањима преко саопштења праве "ријалити". ФСС: Пријаве против Вазуре и Мркеле већ поднете. . . ''А, биће и против Партизана и Звезде", каже члан Извршног одбора задужен за регуларност такмичења, Драгиша Бинић.  ФСС најављује казне: Ријалити програм вечитих уноси злу крв у српски фудбал! А Звездан Терзић жели Кокезино место, додаје Драгиша Бинић. . .

Фудбал 28.11.2017 | 15:00
Бинић: Терзићу, хоћеш ти да преузмеш ФСС?!
"У времену када Фудбалски савез и српски фудбал постижу најбоље резултате у последњих 20 година, два наша највећа клуба воде рат саопштењима који од фудбала праве ријалити. Уместо да славимо и хвалимо пласман репрезентације на Светско првенство, фантастичне резултате свих млађих селекција Фудбалског савеза Србије, као и добре резултате наших клубова на европској сцени, Партизан и Црвена звезда, као и појединци који се крију иза имена та два клуба, уносе злу крв у српски фудал", навео је Бинић у саопштењу.

Фудбалски клубови Црвена звезда и Партизан данас су објавили саопштења у којима се препуцавају, пре свега око судјења и наводно намештених утакмица, а црвено-бели су чак и навели да председник ФСС Славиша Кокеза покушава да дискредитује тај клуб.

"ФСС и ја као лице одговорно за његову регуларност неће више толерисати лажи и обмане, пре свега алиби нападе на институције Савеза који имају јасну позадину. Због недавних изјава већ сам поднео пријаве против Милоша Вазуре и Митра Мркеле, а сутра ће дисциплинским органима бити поднета пријава и против Партизана и Црвене звезде, све у складу са дисциплинским правилником и етичким кодексом", рекао је Бинић.

Он је навео да "невероватна и несхватљива количина неистина које се сервирају на рачун ФСС и председника Кокезе", а све то, како је оцењено, због амбиције генералног директора Звезде Звездана Терзића да преко ноћи узурпира место председника Савеза.

"Увредама и лажима се не може борити против свих напора председника ФСС у искорењивању нечасних радњи у нашем фудбалу, као и резултата који су постигнути у свим репрезентативним селекцијама. И користим ову прилику као члан Извршног одбора ФСС да позовем Звездана Терзића да се легитимише и јавно кандидује за председника ФСС", рекао је Бинић.

Фудбалски клубови Црвена звезда и Партизан и ове сезоне настављају са међусобним оптужбама и "препуцавањима" путем саопштења. У све то поново је умешан и Фудбалски савез Србије, за који црвено-бели сматрају да је повезан са црно-белима.

На тапету су најчешће судије, а због недавних коментара у медијима, дисциплинским органима мораће да одговарају генерални директор Партизана, Милош Вазура и спортски директор Црвене звезде, Митар Мркела.

Тако, бар, тврди члан Извршног одбора ФСС задужен за регуларност такмичења, Драгиша Бинић.

"Фудбалски савез Србије и ја као лице одговорно за његову регуларност неће више толерисати лажи и обмане, пре свега алиби нападе на институције Савеза који имају јасну позадину. Због недавних изјава већ сам поднео пријаве против Милоша Вазуре и Митра Мркеле, а сутра ће дисциплинским органима бити поднета пријава и против Партизана и Црвене звезде, све у складу са дисциплинским правилником и етичким кодексом", изјавио је Бинић заВечерње новости после најновијих саопштења која су издали челници два највећа српска клуба.

Осврнуо се Бинић и на директне оптужбе из Црвене звезде које се тичу председника ФСС, Славише Кокезе, позвавши генералног директора црвено-белих, Звездана Терзића, да се јавно кандидује за председника националног Савеза.

"Невероватна је и несхватљива количина неистина које се сервирају на рачун ФСС и председника Славише Кокезе, све због амбиције Звездана Терзића да преко ноћи узурпира место председника Савеза. Увредама и лажима се не може борити против свих напора председника ФСС у искорењивању нечасних радњи у нашем фудбалу, као и резултата који су постигнути у свим репрезентативним селекцијама. И користим ову прилику као члан Извршног одбора ФСС да позовем Звездана Терзића да се легитимише и јавно кандидује за председника ФСС", поручио је Бинић.

Некадашњи фудбалер Црвене звезде, такође, сматра да је непримерено то што Звездса и Партизан "ратују" саопштењима у тренутку када оба клуба, као и репрезентација, бележе сјајне резултате.

"У времену када Фудбалски савез и српски фудбал постижу најбоље резултате у последњих 20 година, два наша највећа клуба воде рат саопштењима који од фудбала праве ријалити. Уместо да славимо и хвалимо пласман репрезентације на Светско првенство, фантастичне резултате свих млађих селекција Фудбалског савеза Србије, као и добре резултате наших клубова на европској сцени, Партизан и Црвена звезда, као и појединци који се крију иза имена та два клуба, уносе злу крв у српски фудал", констатовао је Бинић у разговору за "Новости".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар