Видео: Хаос у НЦАА - као некад у дербију, 5 на 3!

На утакмици колеџ кошарке у САД, виђена је слична ситуација као пре више од три године у дербију између Партизана и Звезде.

Кошарка 27.11.2017 | 19:30
Видео: Хаос у НЦАА - као некад у дербију, 5 на 3!
Кошаркаши Партизана остали су са три играча, док је Звезда играла са пет на терену, после масовне туче у којој су главну улогу имали Демаркус Нелсон и Никола Милутинов.

Нешто слично виђено је на мечу између Минесота и Алабаме, у којем је Минесота славила пошто је Алабама убрзо остала са само три играча на терену.

У овом случају није било масовне туче, већ је комплетна клупа "Кримсон тајда" ушла у терен приликом једног гуркања у рекету. Свесни да су закорачили у терен, одмах су се повукли, али ту је већ био крај. 

Судије су због тог пропуста искључиле из игре све кошаркаше који су били на клупи Алабаме, па је тако остала само петорка на терену. Убрзо је један играч добио пети фаул, да би се после неког времена још један играч повредио, па су тако остали само са три играча... 

Овде није крај, шта више, креће право "лудило". "Кримсон тајд" је губио са више од десет поена разлике, али су тројица играча успела да приђу на само -3 на минут ипо до краја меча! 

Ипак, то је било највише што су могли, Минесота је на крају славила, а овај меч биће уписан у историји НЦАА.



Овом приликом подсећамо вас и на дерби који је одигран 14. јуна 2014. година. Први дерби у финалној серији Суперлиге трајао је скоро три ипо сата...

Партизан је повукао екипу у трећој четвртини меча, али после девет минута прекида, дуел је настављен. Онда се десила општа туча играча у којој су главну улогу имали Демаркус Нелсон и Никола Милутинов.



Тада је Партизан поново повукао играче, дошло је до испражњења хале, а потом и искључења... Прво се играло пет на три, па четири на три, а меч је завршен на крају четири на два.

Звезда је победила са 97:88, али овај меч биће упамћен као срамота српске кошарке.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар