Video: Haos u NCAA - kao nekad u derbiju, 5 na 3!

Na utakmici koledž košarke u SAD, viđena je slična situacija kao pre više od tri godine u derbiju između Partizana i Zvezde.

Košarka 27.11.2017 | 19:30
Video: Haos u NCAA - kao nekad u derbiju, 5 na 3!
Košarkaši Partizana ostali su sa tri igrača, dok je Zvezda igrala sa pet na terenu, posle masovne tuče u kojoj su glavnu ulogu imali Demarkus Nelson i Nikola Milutinov.

Nešto slično viđeno je na meču između Minesota i Alabame, u kojem je Minesota slavila pošto je Alabama ubrzo ostala sa samo tri igrača na terenu.

U ovom slučaju nije bilo masovne tuče, već je kompletna klupa "Krimson tajda" ušla u teren prilikom jednog gurkanja u reketu. Svesni da su zakoračili u teren, odmah su se povukli, ali tu je već bio kraj. 

Sudije su zbog tog propusta isključile iz igre sve košarkaše koji su bili na klupi Alabame, pa je tako ostala samo petorka na terenu. Ubrzo je jedan igrač dobio peti faul, da bi se posle nekog vremena još jedan igrač povredio, pa su tako ostali samo sa tri igrača... 

Ovde nije kraj, šta više, kreće pravo "ludilo". "Krimson tajd" je gubio sa više od deset poena razlike, ali su trojica igrača uspela da priđu na samo -3 na minut ipo do kraja meča! 

Ipak, to je bilo najviše što su mogli, Minesota je na kraju slavila, a ovaj meč biće upisan u istoriji NCAA.



Ovom prilikom podsećamo vas i na derbi koji je odigran 14. juna 2014. godina. Prvi derbi u finalnoj seriji Superlige trajao je skoro tri ipo sata...

Partizan je povukao ekipu u trećoj četvrtini meča, ali posle devet minuta prekida, duel je nastavljen. Onda se desila opšta tuča igrača u kojoj su glavnu ulogu imali Demarkus Nelson i Nikola Milutinov.



Tada je Partizan ponovo povukao igrače, došlo je do ispražnjenja hale, a potom i isključenja... Prvo se igralo pet na tri, pa četiri na tri, a meč je završen na kraju četiri na dva.

Zvezda je pobedila sa 97:88, ali ovaj meč biće upamćen kao sramota srpske košarke.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar