Штимац добио посебан дрес!

Репрезентативцу Србије који се недавно опростио од националног дреса уручен специјални поклон поводом 100 одиграних мечева за "орлове".  Штимац подржава Орлове: Нека млађи буду успешнији од нас! "Много ми је чудно све ово, помешана су ми осећања, никад нисам овако седео поред. Али, драго ми је да их видим и да видим овај дрес. Много сам срећан", каже човек који је од Кошаркашког савеза Србије добио урамљен дрес као поклон због 100 одиграних мечева за Орлове.

Кошарка 25.11.2017 | 08:30
Штимац добио посебан дрес!
Владимир Штимац није наступио на мечу против Аустрије на старту квалификација за Мундобаксет 2019, али је био уз селекцију Србије у дворани "Александар Николић" у Београду. Играчу, који је недавно окончао репрезентативну каријеру, пре меча са Аустријом уручен је урамљени дрес са бројем 100 у поводом толиког броја наступа за национални тим.

"Много ми значи ово признање... Ако не, ово је 100 утакмица за Србију и највећи трофеј у мојој каријери. То је нешто што сам сањао. Гледао сам пре моје саиграче Пефија (Стефана Марковића), (Немању) Бјелицу, Теа (Милоша Теодосића)... Надам се да ће ту цифру прећи и мој пријатељ Марко Симоновић и ови остали момци", рекао је Штимац новинарима у хали "Александар Николић".

Штимац је после летошњег Европског првенства одлучио да оконча репрезентативну каријеру, а њему је признање, уочи утакмице Србије и Аустрије у квалификацијама за Светско првенство, доделио председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић.

"Чудно је мало, помешана су ми осећања. Драго ми је да видим овај дрес. Тешко је, као и увек. Ово је нешто што је обележио моју каријеру, овај дрес, ови људи, тим цео... Срећан сам што видим неке младе момке који су дошли, надам се да ће да преузму будућност репрезентације. Надам се да ће бити бољи и успешнији од нас", рекао је Штимац.

Он је навео да верује да ће подмлађена репрезентација Србије направити добар резултат.

"Сале ће све да укомпонује. Не бринем се ја за то. Он укомпонује све што се може и не може укомпоновати. Срећан сам што је он остао селектор. Надам се да ће бити на том месту још много година. Желим им сву срећу. Рекао сам да ћу увек бити уз њих и ево ме", закључио је Штимац.

Емотивном поруком опростио се од дреса репрезентације, емотивно је дочекао први меч Србије у улози навијача. Али, Владимир Штимац је одржао обећање и дошао у дворану Александар Николић како би подржао своје пријатеље на почетку квалификација за Мундобаскет и мечу са Аустријом.

Навијачи су свог Владимира дочекали и поздравили громогласним аплаузом и тако му се захвалили за сваки тренутак проведен у репрезентацији Србије. Због свега што је учинио, али и великог јубилеја, Владимир Штимац је од Кошаркашког савеза Србије на поклон добио урамљен дрес због 100 одиграних утакмица за Орлове. 

"Ово је можда и највећи трофеј за мене у каријери. То је нешто што сам сањао. Видео сам момке као што су Пефи (Стефан Марковић) или (Немања) Бјелица, који су прешли ту границу. Надам се да ће исту квоту прећи мој пријатељ Марко Симоновић и још неки момци. Желим им много среће", каже Штимац и додаје:

"Много ми је чудно све ово, помешана су ми осећања, никад нисам овако седео поред. Али, драго ми је да их видим и да видим овај дрес. Много сам срећан".

Питали смо Штимца - како је бити на другој страни, на позицији навијача?

"Тешко је. Ово је нешто што је обележило досадашњи део моје каријере, дрес Србије, људи испред мене, цео тим... Срећан сам што могу да видим неке млађе момке који су дошли, надам се да ће они да преузму будућност репрезентације и да ће бити још успешнији и бољи од нас".

А како му се чини нови тим Србије, са доста нових лица, али и повратника?

"То ће све Сале да укомпонује, не сумњам ја у то. Како кажу људи - он укомпонује све што се може укомпоновати и што се не може укомпоновати. Ја сам срећан што је он остао тренер и што ће бити тренер у будућности. Ја се надам још дуго година. Много сам срећан због њих, ја ћу бити уз њих увек. Дошао сам вечерас да им пружим подршку".

ФОТО: Стар Спорт

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар