ЛШ: Челси у 16, Бенфика се "смрзла" у Москви!

Фудбалери Челсија пласирали су се у осмину финала Лиге шампиона коло пре краја групне фазе, док је Бенфика елиминисана из Европе.  Армијски топови грували на минус два у Москви, Бенфикино збогом Европи! ЦСКА славио са 2:0 и наставио борбу за нокаут фазу Лиге шампиона.  Баку изгорео после 20 минута: Челсијеви пенали и рафал за осмину финала! Домаћин поклекао после једанаестерца и искључења Садикова, што су гости искористили и стигли до убедљивог славља - 0:4.

Фудбал 22.11.2017 | 20:00
ЛШ: Челси у 16, Бенфика се "смрзла" у Москви!
Челси је пласман међу 16 најбољих клубова у Европи "оверио" лаганом победом над Карабагом 4:0 у Азербејџану.

С друге стране, ЦСКА је савладао Бенфику 2:0 у Москви, за велики корак за нокаут фази, док су се Португалци опростили од Европе за ову сезону.

"Армејци" су у потпуности надиграли госте из Лисабона на московском "минусу", контролисали су меч од првог до последњег минута и константно били претња по гол ривала.

Међутим, на ток меча умногоме је утицао водећи гол ЦСКА из 13. минута, јер је стрелац Георги Шењиков био у офсајду приликом додавања Бибраса Натха.

Бенфика је тражила начин да изједначи у наставку, али су "орлови" били немоћни. У десетом минуту наставка ЦСКА је "оверио" тријумф аутоголом Жардела, после добре акције Витиња.

Српски репрезентативац Љубомир Фејса је био једна од ретких светлих тачки у екипи Бенфике, добио је скоро све дуеле на средини терена, али то није било довољно за бољи резултат његовог тима.

С друге стране, Бенфики није помогао ни улазак другог српског "орла" Андрије Живковића, који је у 83. минуту заменио Елисеуа.

Московски ЦСКА направио је можда и одлучујући корак у борби за нокаут фазу Лиге шампиона. Армејци су на свом терену победили Бенфику са 2:0 у петом колу А групе и оставили Орлове без шансе да на пролеће играју неко од европских такмичења. 

И једнима и другима је ова утакмица доносила императив победе. Армејцима јер се боре за пролазак у нокаут фазу Лиге шампиона, а Бенфици јер јој је само победа остављала у ситуацији да избори треће место и Лигу Европе на пролеће.

Али, вечерас је московски клуб био тај који је нападао и био бољи ривал од Бенфике. Лисабонски великан ионако ове сезоне не игра у складу са реномеом.

Већ у четвртом минуту је запретио Витињо, а у 13. су Армејци повели. Бибрас Натхо је проиграо Георгија Шењикова и овај је брзо реаговао за велику радост на ЦСКА арени.

Код другог поготка, у 56. минуту, фудбалери ЦСКА су имали доста среће, пошто је лопта након шута Витиња погодила Жардела и преварила голмана Бенфике.

Чак ни после другог примљеног гола гостујући фудбалери се нису пробудили из зимског сна у руској престоници. Напротив, и у завршници је ЦСКА био конкретнији и може се рећи да је гол висио у ваздуху.

Љубомир Фејса је заузео стандардно место у везном реду Бенфике и одиграо свих 90 минута, док је Андрија Живковић дуел ушао у игру у 83. минуту уместо Елисеуа. Суперталентовани голман Миле Свилар је због болести морао да прескочи ову утакмицу.

Група А:

ЦСКА – Бенфика 2:0 (1:0)
Шењиков 13, Жардел 56аг

20:45 Базел – М. Јунајтед

Табела:
1. М. Јунајтед 4 4 0 0 10:1 12
2. ЦСКА 5 3 0 2 7:8 9
3. Базел 4 2 0 2 8:5 6
4. Бенфика 5 0 0 5 1:12 0

Челси је лагано стигао до победе у Бакуу, а меч је преломио детаљ из 19. минута када је искусни дефанзивац Карабага Рашад Садигов оборио с леђа Вилијана у свом казненом простору.

Садигов је одмах добио црвени картон, а Еден Азар са 11 метара отворио серију голова лондонског тима у Азербејџану.

Десетак минута пре полувремена Вилијан прецизним ударцем повећава на 2:0, после сјајног проигравања Азара, а тачку на меч ставља Сеск Фабрегас из још једног пенала, 20 минута пре краја.

Коначан резултат поставио је својим другим поготком на мечу Вилијан, пет минута пре краја, овај пут на проигравање Педра.

Челси је изборио осмину финала, али још није завршио борбу за прво место у групи. Има два бода више од Роме која касније гостује Атлетико Мадриду, који је под императивом победе.

Почело је бурно, а завршило је раније него што су сви очекивали. Челси је без већих проблема дошао до убедљиве победе над Карабагом у Бакуу и коло пре краја групне фазе такмичења обезбедио пласман у осмину финала Лиге шампиона - 0:4 (0:2).

Плавци су проблема са ратоборним домаћином имали само у првих 20 минута, а онда је португалски судија Мануел Соузадосудио први од укупно два дискутабилна пенала на овој утакмици. Оба пута због прекршаја над Вилијаном, после којих суАзар и Фабрегас погађали мрежу домаћина, али је први имао знатно већу тежину, с обзиром да је након њега искључен капитен Рашад Садиков.

Да је било престрого, јесте, може се рећо и неправедно, али великан из Лондона је тада повео преко, а тачку на вечерашњу утакмицу ставио је Вилијан у завршници првог полувремена.

Карабаг је у 14. минуту успео и да уздрма пречку гола Тибоа Куртое, али је касније лопта била под контролом изабраника Антонија Контеа, који су бројчану надмоћ на терену искористили да максимално сачувају снагу за дерби са Ливерпулом наредног викенда.

Трећи погодак, други из пенала стигао је у 71. минуту, док је пет минута пре краја Вилијанкрунисо своју одличну партију изузетно ефектним поготком са ивице казненог простора.

Челси ће вечерас навијати за Атлетико Мадрид против Роме, како би остао на првом месту у групи Ц, а онда у последњем колу управо против Мадриђана био у прилици да овери прву позицију.

Група Ц:

Карабаг – Челси 0:4 (0:2)
Азар 21п, Вилијан 36, Фабрегас 71п

20:45 Атлетико – Рома

Табела:
1. Челси 5 3 1 1 15:7 10
2. Рома 4 2 2 0 8:4 8
3. Атлетико 4 0 3 1 2:3 3
4. Карабаг 5 0 2 3 2:13 2

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар