Ђукић: Дружићемо се и на пролеће у ЛЕ!

Тренер Партизана Мирослав Ђукић сигуран је да ће његова екипа дати све од себе да победи Јанг Бојс и обезбеди пролеће у Лиги Европа.  "Партизан не калкулише, иде на победу!" Тренер Партизана Мирослав Ђукић најављује офанзиву свогх тима против Јанг бојса, али паметну, без срљања, јер "свака грешка у Европи скупо кошта". Ко мења Тошића? Ђукић зна, али неће да каже!

Фудбал 22.11.2017 | 20:15
Ђукић: Дружићемо се и на пролеће у ЛЕ!
Црно-бели дочекују у четвртак (21:05) Јанг Бојс у петом колу, а победом би обезбедили прво европско пролеће у Европи после 13 година.

Ђукић је истакао да црно-бели не смеју да срљају и да морају да буду стрпљиви и паметни.

"Сви смо свесни да нас очекује једна од најбитнијих утакмица у овој години, веома важна за пролазак у даље такмичење у Европи, за презимљавање. Сви се надамо да ће бити врхунски амбијент и да ћемо успети да остваримо наш циљ. Знамо да нас очекује тешка борба и тешка утакмица, неизвесна, али сигуран сам да ће моји играчи све учинити да продјемо", рекао је Ђукић.

Ђукић је навео да му највећи оптимизам пред сутрашњи меч даје то што његова екипа напредује и игра све боље.

"Нећемо калкулисати, идемо на победу, ми не знамо другачије. Идемо да играмо нашу утакмицу, али смо свесни да не смемо да правимо грешке. Свака грешка се скупо плаћа, морате да будете стрпљиви, не смете да дозволите да противник живи од ваше грешке", додао је тренер Партизана.

Он је навео да његовој екипи пред сутрашњи меч није потребна додатна мотивација.

"То су млади момци за које сам сигуран да ће дати 100 одсто, мотивација није потребна, треба их можда опустити и рећи им да ће се живот наставити и у петак. Једино што треба да ураде је да дају све од себе, да будемо ми, да будемо Партизана, да после утакмице можемо да се погледамо у очи", рекао је Ђукић.

На новинарско питање: "Дружићемо се и на пролеће?", Дјукић је кратко одговорио:"Свакако, видимо се 14. фебруара".

Ђукић не може да рачуна на свог најбољег играча Зорана Тошића због жутих картона. Он је навео да "има у глави" ко ће га заменити, али није хтео да открије.

Партизан у четвртак увече игра "најважнију утакмицу у години", каже тренер Мирослав Ђукић пред мегдан са швајцарском екипом Јанг бојс у Лиги Европе.

Ако победи, Партизан ће "презимити" у Европи што ће бити велики успех српског шампиона и подстицај за даља такмичења (не само у Лиги Европе). У табору Партизана умерени оптимизам, односно оптимизам, али са потребном дозом опреза. Уосталом, Јанг бојс је лидер швајцарског првенства, са чак седам бодова више од Базела.

"Веома сам задовољан напретком екипе. Играмо све боље, све течније, и екипа све боље схвата концепт који хоћемо, то ми даје оптимизам. Партизан сваког дана расте, поправља се, поготово у тим европским утакмицама. Нећемо да калкулишемо, идемо по противника, на победу, ми не знамо другачије", рекао је Ђукић на конференцији за новинаре пред утакмицу у четвртак увече (21.05х).

Ђукић уједно упозорава да би свака грешка могла да буде скупоцена.

"Ми ћемо пробати да играмо нашу игру, али смо свесни смо не смемо да направимо грешке, јер свака грешка се плаћа. Морамо да будемо стрпљиви, сталожени. Најважније је да не правите грешке и не дозволите противнику да живи од ваше грешке", каже Ђукић и наставља надахнуто:

"Ја од мојих играча очекујем само једно - да дају све до себе, а знам да ће то да учине. Да се после утакмице погледамо у очи и кажемо једни другима: 'Дали смо све од себе, били смо Партизан, играли смо онако како Партизан треба'. Да ли ћемо успети да победимо, не знам, али знам да ће екипа као и до сада дати све од себе. Немам ниједну дилему како ће екипа играти и да ли ће дати све од себе. Они могу да играју добро, средње, лоше, али знам да увек, на свакој утакмици, дају све од себе".

Партизан ће против Јанг бојса играти без Зорана Тошића, изузетно важне карике у тиму. Али, Ђукић одговара:

"Припремљени смо на то да ћемо бити без Тошкета. Ми смо велика екипа, ми смо тим, кад неког нема, то други играч надомести. Ко год да буде ушао, ући ће са самопоуздањем и свесни смо да ће тај да одради утакмицу како треба. Знам ко ће да замени Тошића, али нећу да вам откријем".

Упитан да ли ће Сејдуба Сума добити прилику да игра од почетка, Ђукић је одговорио да су за ову утакмицу неопходни играчи који су потпуно физички спремни.

"Видећемо да ли ће Сума играти од почетка, или ће ући са клупе", додао је.

Капитен (када на терену нема Саше Илића) Мирослав Вулићевић у име играча обећава борбу!

"Потпуно смо сви свесни важности утакмице. Обећавам да ћемо дати 100% могућности, али морамо бити хладне главе, јер се свака грешка сурово кажњава. Ова екипа је показала да уме да игра на резултат, да уме да се такмичи, поготово кад су овакве утакмице од велике важности", рекао је Вулићевић.

Победа против Јанг бојса и "европско презимљавање", додаје, били би од великог значаја за екипу - у сваком смислу.

"Знамо колико нама играчима индивидуално значи пролазак у Европу. То би значило да смо неки циљ, који смо зацртали пред сезону, остварили раније него што смо очекивали. Оно што је другачије у односу на тај први меч против Јанг бојса (1:1) јесте то што смо сада дуже заједно. Знате да се екипа формирала у ходу. Сад смо  уигранији и полако хватамо системе и све што желимо. У налету смо", каже Вулићевић, уз позив навијачима да дођу и помогну екипи и навијају фер. 

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар