Апел ''Гробарима'': Не спомињите Ратка Младића!

Генерални директор Партизана Милош Вазура апеловао је на навијаче да подрже свој клуб на мечу против Јанг Бојса и да се понашају као на мечу против Скендербега.  Милош Вазура апелује на навијаче да на утакмици против Јанг бојса понове понашање као против Скендербега. "Не помињите никакве генерале и даље смо под условном казном", порука је челника Партизана.

Фудбал 22.11.2017 | 18:45
Апел ''Гробарима'': Не спомињите Ратка Младића!
Црно-бели у четвртак дочекују Швајцарце у петом колу Лиге Европе.

Партизан је у прошлости често добијао казне због погрдног скандирања и дивљања навијача, због чега је Вазура апеловао да се на мечу не спомиње политика, као ни Ратка Младића, који је осуђен у Хашком трибуналу.

“Нема повода за политику, али никад се не зна, један појединац може да направи проблем. На утакмици и против смо били кажњени, између осталог, и због помињања Ратка Младића. Позивамо навијаче да не помињу наше генерале, нити нешто слично. Далеко било да победимо и обезбедмо даље такмичење у Лиги Европе, а будемо избачени због неких повика, тај ударац не бисмо издржали. Подсећам да смо ми и даље под условном казном, тако да и најмањи инцидент може да изазове најгоре последице“, рекао је Вазура за ТВ Партизан.

Клуб из Хумске је одлично је организовао утакмицу "високог ризика" против албанског Скендербега, али је и поред тога кажњен – новчано.

“Позивам навијаче да се понашају, мере ће исто бити ригорозне. Као и на мечу против Скендербега, организација ће бити на високом нивоу. Очекујемо више навијача, а сада ћемо имати и госте из Швајцарске. Биће их 400, а наше је да организујемо све како треба. Мислим да хоћемо, овај меч није утакмица високог ризика. Свако ће седети на свом месту, сви пролази биће приходни. Зона изнад тунела (који води ка свлачионици) опет ће бити празна, тај сектор нисмо пустили у продају. Сва лица која су видно алкохолисана биће удаљена са стадиона“.

Актуелном шампиону Србије потребна је победа за шесто пролеће у Европи.

„Уколико победимо у овој утакмици то ће бити историјски успех, после дупле круне, овакве сезоне, доброг прелазног рока. Мислим да смо на добром путу да направимо нешто велико. Ми верујемо да ћемо упети, да ћемо презимити у Европи“, закључио је Вазура.

Фудбалски клуб Партизан одлично је организовао утакмицу "високог ризика" против албанског Скендербега, али је и поред тога кажњен - новчано!

Овог пута Европској фудбалској унији (УЕФА) замсетакло је то што пролази на јужној трибини стадиона Партизана нису били "проходни", односно њени представници уочили су да је на улазима током меча била гужва, а то према прописима не сме да се дешава.

"Добили смо казну за пролазе за 'фан зону', како је они називају. Кад смо раније били кажњавани, речено нам је да фан зона не улази у то. Међутим, сад нам је предочено да сви пролази морају да буду чисти... Нисмо разочарани том казном, али могли смо да добијемо упозорење. Нисмо добили упозорење, већ казну. Јесте нам жао новца, али цео меч је био одлично организован и добили смо похвале од исте те УЕФА", каже Милош Вазура за ТВ Партизан.

Пред ФК Партизан је нови изазов - у организационом смислу. У четвртак увече Партизан дочекује швајцарски Јанг бојс у, могуће, одлучујућој утакмици за "презимљавање" у европском такмичењу. Истина, овог пута утакмица нема префикс "високи ризик", али ће Партизан, свакако, поново бити под лупом УЕФА.

Зато, поручује Вазура, навијачи Партизана треба да очекују исти режим уласка на стадион као против Скендбербега, ригорозан (биће одузимани ситан новац, упаљачи...), а биће строго поштована и места седења.

"Свако ће седети на свом месту, сви пролази биће приходни. Зона изнад тунела (који води ка свлачионици) опет ће бити празна, тај сектор нисмо пустили у продају. Сва лица која су видно алкохолисана биће удаљена са стадиона", истиче Вазура и најављује долазак гостујућих навијача - око 400 њих.

Из Партизана озбиљно упозоравају своје навијаче да се понашају као против Скендербега, дакле без икаквог помињања политике, политичких личности и слично... Поготово да не помињу генерала Војске Републике Српске Ратка Младића, којем је пресуђено пред Хашким трибуналом.

"Нема повода за политику, али никад се не зна, један појединац може да направи проблем. На утакмици протв Будућмности смо били кажњени, између осталог, и због помињања Ратка Младића. Позивамо навијаче да не помињу наше генерале. Далеко било да се ово догоди - победимо и обезбедмо даље такмичење у Лиги Европе, а будемо избачени због неких повика, тај ударац не бисмо издржали. Подсећам да смо ми и даље под условном казном, тако да и најмањи инцидент може да изазове најгоре последице", поручио је Вазура.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СОВА

22.11.2017 18:16

Срби треба да прогласе Ратка Младића за националног хероја. Хитноооо !

ОДГОВОРИТЕ